Gemeente Groningen

Raadscommissie bespreekt vanavond Plan van Aanpak Euroborgbrand De raadscommissie Financiën en Veiligheid vanavond, woensdag 20 augustus, het onderzoeksrapport `Brand Euroborgstadion' en de wijze waarop het college van B&W met de aanbevelingen uit het rapport wil omgaan. De vergadering begint om 20.00 uur.

Op zondag 13 april brak kort voor de wedstrijd FC Groningen-Ajax brand uit op en voor de Noord-tribune van het Euroborgstadion. Op verzoek van burgemeester Jacques Wallage heeft het Auditteam Voetbalvandalisme onder leiding van Margo Vliegenthart onderzoek gedaan naar de oorzaken van de brand op zondag 13 april voor de wedstrijd FC Groningen-Ajax. Het college van B&W heeft deze aanbevelingen, voor zover ze de gemeente raken, uitgewerkt in een plan van aanpak.

Diefstalpreventie
De raadscommissie bespreekt verder onder meer een second opinion over het gemeentelijk inkoopbeleid en de antwoorden van het college op vragen van D66 en VVD over een pilot diefstalpreventie met kunstmatig DNA. De vergadering is live te volgen op deze gemeentelijke website en de gemeenteraadssite www.gemeenteraad.groningen.nl.

Veranderagenda
Het is vandaag helemaal raadscommissiedag in het stadhuis. De commissie Cultuurverandering vergadert 13.00 tot 15.00 uur in de oude raadzaal. Op de agenda staan onder meer het Plan van Aanpak veranderagenda Raad en de tussenrapportage van bureau Berenschot met een mondelinge toelichting door het college en Berenschot.

Parkeerbeleid
Verder vergadert de raadscommissie Beheer en Verkeer van 16.30 tot 19.00 uur, ook in de oude raadzaal. Op de agenda staan onder meer het raadsvoorstel `Onderzoek Rekenkamercommissie Meten is Weten, onderzoek naar het gemeentelijk parkeerbeleid', het Milieujaarverslag 2007 (dat is op verzoek van SP en GroenLinks) en de collegebrieven over het concept `Monitor Groningen Duurzaamste Stad' en de uriliften. De agenda's en vergaderstukken van alle vergaderingen zijn te vinden op gemeenteraad.groningen.nl.
Gepubliceerd op: woensdag 20 augustus 2008
woensdag 20 augustus 2008:
Raadscommissie bespreekt vanavond Plan van Aanpak Euroborgbrand