Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Toelichting bij de aanvragen voor het Ontwerp Plan van Scholen 2009-2010-2011

Inleiding

Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de resultaten van de beoordeling van de aanvragen voor het Ontwerp Plan van Scholen 2009-2010-2011 op grond van het toetsingskader zoals dat is vastgesteld met de beleidsregel VO/B&B-2003/25040 (Uitleg Gele katern nr.18 van 30 juli 2003.) en verlengd met de beleidsregel VO/BenB-2006/40663 van 26 oktober 2006. Per schoolsoort en afdeling is het aantal aanvragen vermeld.

Aanvragen voor vbo-afdelingen

Administratie (AD)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

De aanvraag betreft een afdeling vbo administratie te verbinden aan de nieuw te stichten Islamitische school voor voortgezet onderwijs te Utrecht. De aanvraag wordt niet opgenomen omdat de stichtingsnorm niet wordt gehaald.

Verzorging (VZ)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

De aanvragen betreffen een afdeling vbo-verzorging te verbinden aan een nieuw te stichten Islamitische school voor voortgezet onderwijs te Utrecht en een aanvraag voor een RK school voor Zorg en Welzijn in de gemeente Lansingerland. De aanvraag voor Utrecht wordt niet opgenomen omdat het niet mogelijk is een school te stichten met slechts 1 vbo afdeling uit de sector zorg en welzijn. De afdeling administratie van dezelfde aanvrager voldoet niet aan de stichtingsnormen waardoor de afdeling verzorging als enige te stichten afdeling overblijft. De aanvraag van LMC Rotterdam voor een school in Lansingerland wordt niet opgenomen omdat het niet mogelijk is een zelfstandige school te stichten die uitsluitend uit 1 afdeling uit de sector zorg en welzijn bestaat.

Handel en Verkoop (HV)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

Het betreft de afdeling vbo Handel en Verkoop te verbinden aan de Scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis. De aanvraag is voorgedragen in het kader van het regionaal arrangement Goeree Overflakkee.

Consumptief (CT)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

Het betreft de afdeling vbo consumptief te verbinden aan het Hervioncollege te `s Hertogenbosch. De aanvraag is voorgedragen in het kader van het regionaal arrangement `s Hertogenbosch/De Meierij.

Transport en logistiek (TL)
Aanvragen 2009-2010-2011
---

De aanvragen zijn voorgedragen voor opneming op het plan van scholen in het kader van verschillende regionale arrangementen. Het gaat om een afdeling te verbinden aan de Scholengemeenschap De Goudse Waarden in het kader van het regionaal arrangement Gouda e.o. en een afdeling te verbinden aan het Liemers College te Zevenaar in het kader van het regionaal arrangement De Liemers.

Installatietechniek (IT)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

7 aanvragen zijn voorgedragen voor opneming op het plan van scholen in het kader van verschillende regionale arrangementen. Het gaat om afdelingen te verbinden aan de volgende scholen:
- VO 's Hertogenbosch (regionaal arrangement `s Hertogenbosch/De Meierij)
- Het Assink Lyceum (regionaal arrangement AOC Oost en het Assink Lyceum)
- OMO Scholengroep (regionaal arrangement Helmond)
- Instelling VO Deurne (regionaal arrangement Helmond)
- Linde College (regionaal arrangement Weststellingwerf-Steenwijkerland)
- Bisschoppelijk College (regionaal arrangement Weert-Nederweert)
- SGM Philips van Horne (regionaal arrangement Weert-Nederweert)

Aanvragen voor praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs (PRO)
Aanvragen 2009-2010-2011


---

De aanvraag is niet opgenomen op het Ontwerp Plan. De aanvraag van het LMC Rotterdam voor een nieuwe school voor PC/RK praktijkonderwijs in de gemeente Lansingerland voldoet niet aan de stichtingsnorm. Bij andere scholen in de regio van dezelfde soort en richting is plaatsruimte. Het netto potentieel is daardoor te klein.

Aanvragen voor mavo

Mavo
Aanvragen 2009-2010-2011


---


4 aanvragen zijn niet opgenomen op het Ontwerp Plan. Het betreft aanvragen voor:
- een Islamitische mavo in Utrecht,

- een RK Mavo in Hardegarijp (Tietjerksteradeel)
-een AB mavo in Kapelle

-een RK mavo in de gemeente Lansingerland.
Voor Utrecht wordt niet voldoende potentieel aangetoond. Voor de aanvragen voor Hardegarijp en Kapelle geldt dat er in de regio plaatsruimte is bij andere scholen van dezelfde soort en richting waardoor het netto potentieel te klein is. De aanvraag voor een RK mavo in Lansingerland is ingetrokken door het bestuur.

Aanvragen voor havo

Havo
Aanvragen 2009-2010-2011


---


3 aanvragen zijn niet opgenomen op het Ontwerp Plan omdat niet aan de stichtingsnorm wordt voldaan. Het betreft aanvragen voor;

- een Islamitische havo in Utrecht,

- een RK havo in Hardegarijp (Tietjerksteradeel)
- een AB havo in Kapelle.
Voor Utrecht wordt niet voldoende potentieel aangetoond. Voor de aanvragen voor Hardegarijp en Kapelle geldt dat er plaatsruimte is bij andere scholen in de regio van dezelfde soort en richting waardoor het netto potentieel te klein is.

Aanvragen voor atheneum

Atheneum
Aanvragen 2009-2010-2011


---

De aanvragen zijn niet opgenomen op het Ontwerp Plan omdat niet aan de stichtingsnorm wordt voldaan. Bij andere scholen van dezelfde soort en richting in de regio is plaatsruimte waardoor het netto potentieel te klein is. Het betreft aanvragen voor een RK atheneum in Hardegarijp (Tietjerksteradeel) en een AB atheneum in Kapelle.