Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 20-08-2008

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN - Op de Wierselaan heeft de politie een controle gehouden in een 30 km-zone. In totaal werden dinsdag 19 augustus van 16.10 tot 17.30 uur 304 voertuigen gecontroleerd en overtraden 67 bestuurders de snelheidslimiet. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 58 km/uur.

Dronken man: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op zondagavond 3 augustus blies een vermoedelijke bestuurder van een witte bestelauto uit Nieuw Vennep 930 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd.

De politie kreeg omstreeks 22.00 uur een melding van een man die met draaiende motor al enige tijd midden op de rijbaan op de Batauweg ter hoogte van de Roskamweide in Nieuwegein stond. De 28-jarige man was niet aanspreekbaar en sloeg wartaal uit. Na een blaastest werd de man aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat hij 930 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Niemand heeft de man echter daadwerkelijk zien rijden, waardoor de politie geen proces-verbaal voor rijden onder invloed kan opmaken. Daarom zoekt de politie getuigen die de man wel hebben zien rijden. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844.

Verdachte woninginbraak aangehouden

VIANEN Een 27-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van woninginbraak. De inbraak vond plaats op zaterdag 28 juni omstreeks 05.10 uur in een woning aan Benedictushof in Vianen. De bewoners waren wakker geworden van geluiden en overliepen de inbreker. Die zag kans om er in een auto vandoor te gaan. Bij de inbraak werden een laptop en enkele persoonlijke goederen buitgemaakt. De laptop werd teruggevonden in de struiken. Na onderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor en hield hem afgelopen maandag 18 augustus aan. De man is inverzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.