Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 19-08-2008

Stenen gooister aangehouden

ASSEN De politie heeft na een melding van een oplettende passant een vrouw aangehouden. De 48-jarige vrouw, zonder vaste woon of verblijfplaats, gooide maandagavond tegen kwart over tien een steen door de ruit bij de rechtbank aan de Brink. (08-163584)

Politie houdt schennispleger aan

BEILEN De politie heeft maandagmiddag een 41-jarige Beilenaar aangehouden als verdachte van schennispleging. Door een 11-jarige scholiere werd de potloodventer gezien toen zij naar school fietste. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld en op basis van het signalement kon de man worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek

Forse schade na diefstal

ZUIDLAREN Bij de nieuwbouw van een pand op het terrein van Dennenoord is een grote hoeveelheid bekabeling weggenomen. De diefstal heeft tussen zondagmiddag 16.00 en maandagmorgen half zeven plaatsgevonden. In totaal zijn honderden meters aan kabel weggenomen. Naast materiele schade moet er als gevolg van de diefstal veel werk opnieuw worden gedaan. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euros (08-163354)

Aanstaande vader verleent geen voorrang

SMILDE Een 33-jarige aanstaande vader uit Smilde reed maandagmiddag met zijn vrouw, die op het punt van bevallen stond, over de Sluiskampen in de richting van de Hoofdweg. De man was druk met zijn vrouw en lette niet goed op de weg. Op de kruising verleende de man geen voorrang aan de voor hem van links komende 59-jarige plaatsgenoot op de fiets. De man viel met zijn hoofd op de rand van de stoep en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de man en zijn echtgenote gingen naar het ziekenhuis voor de bevalling. (08-163553)

Autos in brand

ASSEN - De politie stelt een onderzoek in nadat in de nacht van maandag op dinsdag rond half vijf twee autos in de brand raakten. De autos stonden geparkeerd in de Rudolf van Coevordenstraat. Door een buurtbewoner werd de brand opgemerkt en de politie ingelicht. Een auto brandde geheel uit de andere raakte beschadigd aan de voorzijde. (08-163610)

Gaslek

GIETEN Maandagmiddag werd door bewoners van de Bonnen een gaslek ontdekt. De brandweer heeft metingen verricht. Het bleek te gaan om een lek in de aansluiting van de hoofdleiding naar de woning. Het lek is door Essent gedicht. (08-163531)

Politie zoekt getuigen van ongeval Meerweg

TYNAARLO Bent u maandagmiddag rond 17.00 uur getuige geweest van het ongeval op de Meerweg? Neem dan contact op met de politie. Deze middag is een 14-jarige fietser uit Vries betrokken geraakt bij een ongeval op de Meerweg. Het meisje is later in het ziekenhuis overleden.

De politie wil graag in contact komen met enkele mensen die rond 17.00 uur in de buurt van Meerweg 22 waren. Er is een hardloper geweest, die eerste hulp heeft geboden. Toen de hulpverleners er waren, is de man vertrokken. Ook is er een voetganger geweest die ten tijde van het ongeval vlakbij was. Verder is de politie op zoek naar fietsers die net voor het ongeval langs gefietst zijn. De politie wil graag in contact komen met deze mensen. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Lichtmasten omver gereden

Politie zoekt bestuurder

ELIM De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die zondag rond 17.00 uur twee lichtmasten omver heeft gereden. De bestuurder reed vermoedelijk in een grijze/blauwe Mercedes of BMW. Lees meer op het homepage bericht. (08-163359)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.