Politie Groningen

Woensdag 20 augustus 2008

Provincie Groningen, 20-08-2008

Groningen: man mishandeld in school

Een conciërge van een school aan de Admiraal de Ruyterlaan is dinsdagavond door een nog onbekende mishandeld. Het latere slachtoffer was in verband met een ouderavond in het gebouw en zag in de hal een onbekende man staan. Toen hij hem aansprak, reageerde de onbekende agressief en schopte de conciërge, een 48-jarige inwoner van Hoogezand, in het gezicht. Het slachtoffer kreeg nog een lading klappen nadat hij op de grond was gevallen. De dader ging er vandoor. Het slachtoffer liep dusdanig letsel op dat hij voor behandeling naar een ziekenhuis is gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dubbel pech voor automobilist

Een automobilist wiens wagen het dinsdagavond op de Weg der Verenigde Naties begaf, had in dubbel opzicht pech. Nadat de politie een handje had geholpen de auto van de drukke rondweg af te duwen, bleek bij controle dat niet alleen het rijbewijs van de 42-jarige man was verlopen maar dat hij ook nog een maandje gevangenisstraf te goed had. Hij is ingesloten en zijn auto voorlopig achter het hek van een politiebureau gestald.

Groningen: rijbewijs kwijt

Een 34-jarige inwoonster van Groningen raakte dinsdagavond haar rijbewijs kwijt. De automobiliste reed op de Plataanlaan met een snelheid van bijna 150 kilometer per uur een snelheidscontrole van de politie tegemoet. Op het bewuste traject geldt een maximum van 70 kilometer per uur. Ze kon haar rijbewijs inleveren.

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

Twee inwoners van Groningen ( 29 en 33 jaar) zijn dinsdagnacht door de politie bij de Ebbingebrug aangehouden en ingesloten. De twee worden ervan verdacht een 20-jarige inwoner van Groningen op straat te hebben mishandeld. De 20-jarige reed op zijn fiets door de Nieuwe Ebbingestraat en zou door een van de twee voetgangers zijn beledigd. Toen de 20-jarige was gestopt, zou hij zijn neergeslagen. Na een vechtpartij liep de 20-jarige weg maar werd verderop opnieuw belaagd. Even later verscheen de door een getuige gealarmeerde politie.

Ter Apelkanaal: automobiliste gewond na aanrijding

Bij een ongeval in Ter Apelkanaal is dinsdagochtend een 40-jarige automobiliste uit Emmer Compascuum gewond geraakt. De vrouw reed over de N366 toen een 53-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur vanaf de A.G. Wildervanckweg de N366 op wilde rijden. De Duitser zag de automobiliste over het hoofd en hij reed tegen haar voertuig. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: man mishandelt partner

De politie heeft dinsdagmiddag in Delfzijl-Noord een 28-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige partner te hebben mishandeld. De verdachte gaf dit ook direct toe toen agenten hem in zijn woning op kwamen halen voor verhoor. Het slachtoffer doet aangifte.

Scheemda: jongen van bromfiets gegooid

De politie heeft dinsdagnacht een 28-jarige inwoner van Scheemda aangehouden. Een 16-jarige bromfietser uit Scheemda reed op de Posstraat in zijn woonplaats toen hij plotseling van zijn brommer werd getrokken. De jongen viel daarbij van zijn tweewieler, maar raakte niet gewond. Een getuige herkende de verdachte. De politie ging vervolgens naar de woning van de 28-jarige man. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Veendam/Delfzijl/Appingedam: gordelcontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen gordelcontroles gehouden. Op de Lloydsweg in Veendam zijn 200 voertuigen gecontroleerd. Alle gecontroleerde personen droegen de veiligheidsgordel. Op de Hogelandsterweg in Delfzijl en op de Farmsumerweg in Appingedam werden in totaal 150 voertuigen gecontroleerd. Tijdens deze controle kregen zes bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Delfzijl/Appingedam: bromfietscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Appingedam en Delfzijl bromfietscontroles uitgevoerd. In totaal werden 28 bromfietsen langs de kant van de weg gezet. Er is in totaal 16 keer proces-verbaal opgemaakt, waarvan acht voor een te hoge constructiesnelheid. Drie bestuurders hadden geen rijbewijs.

Marum: bestuurster wil aan controle ontkomen

Een 62-jarige automobiliste uit Marum heeft dinsdagavond op de Noorderweg een verkeerspaal omver gereden toen ze wilde ontkomen aan een verkeerscontrole. De politie hield in Grootegast en Marum een verkeerscontrole toen de Marumse aan kwam rijden. Toen ze de controle zag stopte ze en reed achteruit. Nadat ze tegen de paal reed ging ze er vandoor. Een agent kon haar op de rotonde staande houden. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens de verkeerscontroles in Grootegast en Marum zijn 35 overtredingen geconstateerd. 22 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, niet dragen van een veiligheidshelm en het niet kunnen tonen van de juiste papieren.

Bedum: diverse vernielingen

Onbekenden hebben dinsdagavond diverse vernielingen gepleegd in Bedum. In de Stationsweg werden spiegels en antennes van autos kapot gemaakt. Bij een supermarkt aan de Noordwolderweg werden ook diverse vernielingen gepleegd. Op de Industrielaan vonden agenten een zonnewijzer op de weg. De zonnewijzer is terug gezet. Getuigen verklaarden dat ze vier jongens hebben gezien die mogelijk voor de vernielingen verantwoordelijk zijn. Drie van hen waren in het donker gekleed. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Winsum: man onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit het Brabantse Velp is dinsdagnacht aangehouden in Winsum omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De politie kreeg een melding van geluidsoverlast van een auto die aan de Meander geparkeerd stond. Toen agenten een kijkje gingen nemen zagen ze dat de bestuurder net weg wilde rijden. Hij deed dit zonder verlichting en hij droeg geen veiligheidgordel. De agent die de verdachte aansprak rook een alcoholgeur. Uit een blaastest bleek dat de Brabander teveel alcohol had gedronken. Zijn alcoholpromillage was ruim 1,5 en daardoor kon hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: transportcontroles

Eemshaven - Bij een transportcontrole op de Eemshaven zijn diverse voertuigen gecontroleerd. Dinsdagmorgen werd een 19-jarige vrachtwagenchauffeur langs de kant van de weg gezet. De man uit Voorschoten vervoerde een container op zijn oplegger, terwijl deze oplegger daar niet geschikt voor was. Bovendien bleek de combinatie te hoog. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Westerbork werd op de Eemshaven gecontroleerd omdat het vermoeden bestond dat zijn combinatie te zwaar beladen was. Na weging bleek dit zo te zijn. De totale massa van het voertuig was tien procent te zwaar. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Stedum Tegen een 45-jarige tractorbestuurder uit Stedum is proces-verbaal opgemaakt omdat er diverse zaken aan zijn tractorcombinatie onjuist waren. De man reed over de Delleweg in zijn woonplaats toen agenten de tractor met aanhangwagen zagen rijden. De bestuurder had geen goed zicht rondom zijn combinatie. Ook was het remsysteem van de aanhanger niet aan het voertuig vastgekoppeld. Bovendien vervoerde de bestuurder lading op de voorzijde van zijn voertuig. De politie maakt proces-verbaal op.

Roodeschool Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen is dinsdagmiddag gecontroleerd op de Hooilandseweg in Roodeschool. Zijn combinatie was ruim 18 procent te zwaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 770, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.