Provincie Utrecht

Bouw fietstunnel Leersumse Veld

20-8-2008 -

Na een korte onderbreking is de provincie Utrecht vanaf 18 augustus gestart met de bouw van het gesloten gedeelte van de fiets-ruitertunnel onder de Maarsbergseweg (N226) ter hoogte van de inrit van het Leersumse Veld in Leersum, gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Strukton Infratechnieken en geeft weinig hinder voor het verkeer.
De fiets-ruitertunnel maakt deel uit van het Let de Stigterpad, een recreatieve fietsverbinding tussen Rhenen en Driebergen. De tunnel is naar verwachting rond april 2009 gereed voor gebruik.

Werkzaamheden
Om de bouw van de tunnel mogelijk te maken, zijn er in mei van dit jaar de nodige kabels en leidingen omgelegd. Vervolgens is door de aannemer een werkterrein ingericht nabij de inrit van het Leersumse Veld. Hier wordt ook het gesloten gedeelte van de tunnel gebouwd. Dit deel zal in het najaar van 2008 op zijn plaats worden geschoven. Voor deze actie is het nodig dat de weg tijdelijk wordt afgesloten. Dit gebeurt waarschijnlijk in drie dagen in de tweede week van november. Als vervolgens de toeritten gereed zijn, is de tunnel klaar. Wij verwachten dat de tunnel rond april 2009 in gebruik kan worden genomen. De huidige, tijdelijke oversteek komt daarmee te vervallen. Een nieuw aan te leggen linksafvak voor het Leersumse Veld gaat zorgen voor een betere verkeersveiligheid ter plaatse.

Let de Stigterpad
De tunnel gaat deel uitmaken van het Let de Stigterpad. Dit is een nieuwe fietsverbinding over het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug met een totale afstand van 18 kilometer. Het fietspad is vernoemd naar mevrouw Let de Stigter, eerste voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (en oud-burgemeester van Maarn). Het fietspad verbindt niet alleen bestaande fietspaden aan elkaar, maar zorgt ook voor nieuwe fietsmogelijkheden tussen de woonkernen op de Heuvelrug. Het fietspad volgt de rug van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waardoor er een doorgaande fietsroute ontstaat via bos- en heidelandschap.

Meer weten over de wegwerkzaamheden?
Voor meer informatie over de wegwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer weten over fietspaden en het Nationaal Park? Wilt u meer weten over het werk van de provincie aan meer fietspaden in Utrecht? Ga dan naar www.provincie-utrecht.nl/opdefiets Voor meer informatie over het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kunt u terecht op nationaalpark-utrechtseheuvelrug

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319