KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

20-8-2008

WK Techno293 Sopot 2008

Tevreden kijkt het Nederlandse team terug op het WK Techno293 dat vorige week in het Poolse Sopot werd gevaren. In de drie
leeftijdscategorieeën U15, U17 en Open werd er door ruim 200
deelnemers uit 16 verschillende landen gestreden om de kampioentitels.

De afgelopen zes dagen waren de omstandigheden variërend van 2 tot 25 knopen. De surfers die het beste met al deze omstandigheden overweg konden, mogen zich met recht de nieuwe wereldkampioenen noemen. Op de slotdag was de wind opnieuw krachtig aangetrokken en gedraaid naar aanlandig, wat een uitdagende branding met zich meebracht.

De drie Nederlandse meiden hebben ieder een dag het klassement van de Techno Open Girls fleet aangevoerd. Op de slotdag was het uiteindelijk de Poolse Joanna Henschke (POL-08) die er met de overwinning vandoor ging. De tweede prijs was voor Esther de Geus (NED-172), op de derde plaats gevolgd door Carlijn Vermeulen (NED-33). Als vierde eindigde Lilian de Geus (NED-171), die aan het begin van de kampioenschap nog de koppositie bezette.

Bij de jongens U15 heeft de dertienjarige Kiran Badloe (NED-194) voor een spectaculaire afsluiting gezorgd, nadat hij eerder in de week al tweemaal een eerste plaats wist te veroveren. In heftige
omstandigheden voer hij van start tot finish aan kop. Met ruim drie en een halve minuut voorsprong op de nummer twee kwam hij over de finish. In de einduitslag steeg Kiran naar de 14e plaats bij de U15 Boys, een schitterend debuut op het internationale wedstrijdtoneel.

Voor meer informatie over het evenement kunt u onderstaande website bezoeken.

Internetadres:
www.skz.sopot.pl/?module=eventy&action=get&event%5Bid%5D=137