Gemeente Den Haag

Start aanleg Cruyff Court in Schilderswijk

De Gerard Doustraat, de Teniersstraat en de Van Mierisstraat krijgen een nieuwe inrichting zodat kinderen meer mogelijkheden hebben om buiten te spelen en te sporten. Woensdag 20 augustus starten de werkzaamheden.
Het belangrijkste onderdeel ervan is de aanleg van het Cruyff Court Schilderswijk Veld. Het trapveldje met kunstgras komt op het parkeerdak achter het gebouw van Culturalis, het voormalige Volksbuurtmuseum.

Behalve de aanleg van het Cruyff Court wordt in de Teniersstraat het fietspad doorgetrokken en het autoluwe gedeelte verlengd. Aan de Gerard Doustraat en de Van Mierisstraat komen parkeerhavens en een aantal bomen. Het onderkomen van speeluitleenorganisatie Haags Hopje wordt verplaatst en uitgebreid met een bergruimte en toiletten. De speelplaats van de vestiging van basisschool t Palet tegenover het toekomstige Cruyff Court krijgt een nieuwe inrichting met onder meer hardloop- en hinkelbanen. Het is de bedoeling dat deze plek ook buiten schooltijd door de jeugd kan worden benut.

Eind dit jaar moet het totale plan zijn uitgevoerd. Het Cruyff Court Schilderswijk Veld is dan dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Ook komt er een lichtinstallatie, die na sluitingstijd automatisch uit gaat.

Derde Cruyff Court
Het Cruyff Court Schilderswijk Veld is het derde Cruyff Court in Den Haag. Op 31 oktober 2006 ging aan de Pachtersdreef in het stadsdeel Escamp het eerste Cruyff Court open. Op 8 november 2007 volgde het tweede aan de Withuysstraat (Laakveld) in het stadsdeel Laak.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/sport, klikken op accommodaties en vervolgens op Cruyff Courts.

06-46 40 78 21.