Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 20-08-2008

Agent pakt winkeldief

HOOGEVEEN Door een agent is een 57-jarige Hoogevener aangehouden voor Winkeldiefstal. De man na bij een winkel aan de Hoofdstraat twee onderbroeken weg. Dit werd gezien door het personeel. Zij wilden de man aanspreken waarop deze er van doorging en regelrecht in armen van de agent liep. (08-163822)

Toezicht verkeer

MEPPEL De politie heeft dinsdagmorgen toezichtgehouden op het verkeer in en om Meppel. Daarbij viel het in positieve zin op dat veel bestuurders hun gordel dragen. Slechts twee bestuurders deden dit niet, zij kregen hiervoor een bekeuring. Verder werd een bestuurder bekeurd omdat deze belde tijdens het rijden. Ook was er een automobilist die mistlampen voerde. Op de A32 reed een automobilist met aanhanger 110 km/uur ipv de toegestane 80 km/uur. Op de A28 werd een bestuurder bekeurd voor een overschrijding van 28 km van de plaatselijk toegestane 120 km/uur. (08-163724)

Ook dinsdagmiddag is gecontroleerd. Er werd onder andere een bekeuring van 150, gegeven voor het niet stoppen bij een
voetgangersoversteekplaats. (08-163872)

Aanhouding openlijke geweldpleging en bedreiging

ASSEN De politie heeft twee 32-jarige Assenaren aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging. De twee achtervolgden in hun auto drie Assenaren. Door surveillerende agenten werd waargenomen dat de ene auto de ander achtervolgde . Deze is aan de kant gezet. Uit onderzoek bleek dat er een ruzie was in de relationele sfeer. (08-163881)

Klapband zorgt voor overlast

MEPPEL De vrachtwagen van een 38-jarige chauffeur kreeg een klapband toen de man over de A32 reed richting Havelte. Door de klapband werd het spatbord ontzet en kwam er een onderdeel op de weg te liggen. Verschillende voertuigen reden hier overheen en raakten beschadigd. Twee autos werden afgesleept. Op het moment van de klapband reed een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden net langs de vrachtwagen. De ruit van zijn auto sprong. De bestuurder en inzittende zijn ter plaatse behandeld door ambulance personeel.
(08-163824)

Nooit een rijbewijs gehad

LEUTINGEWOLDE De politie heeft tijdens de surveillance een 44-jarige automobilist gecontroleerd die over de Leutingerweg reed. De man bleek de auto te besturen zonder geldig rijbewijs, deze heeft de man nooit gehaald. Omdat al eerder geconstateerd was dat de man wel auto rijdt, heeft de rechter een rijverbod opgelegd. Voor het negeren van dit verbod heeft de man uit de gemeente Noordenveld een bekeuring gekregen. (08-163766)

Halt-straf voor jonge dief

EMMEN Een 12-jarige jongen heeft dinsdag een Halt-straf gekregen nadat hij s morgens een pakje sigaretten had gestolen. De Emmenaar nam het pakje weg bij een winkel aan de Statenweg. (08-163630)

Politie zoekt getuigen schennispleging

BEILEN N.a.v. de aanhouding maandagmiddag van een 41-jarige man uit Beilen op verdenking van het plegen van openbare schennis wil de politie graag in contact komen met getuigen. De man werd aangehouden na de melding van een 11-jarig meisje. De man is ingesloten voor nader onderzoek en na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. De ouders van het meisje hebben aangifte gedaan. De politie in Beilen wil graag in contact komen met mensen die op maandag 18 augustus omstreeks 13.00 uur op het fietspad tussen de Kalmoes en de Gentiaan in Beilen een deels naakte man hebben gezien die zijn geslachtsdeel toonde. Men kan bellen met 0900-8844 en vragen naar de politie van de basiseenheid Midden-Drenthe/Hoogeveen Oost. (08-163478)

Man aangehouden huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft een 38-jarige inwoner van Assen aangehouden die zijn 31-jarige vriendin een klap verkocht had. De zaak wordt verder opgepakt volgens het protocol huiselijk geweld. (08-163801)

Diefstal aanhanger

BEILEN Een 74-jarige Beilenaar heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhanger. Deze stond bij de woning aan de Lijsterstraat en is in de nacht van maandag op dinsdag ontvreemd. De aanhanger heeft over de houtenbodem een metalen plaat, verder is het hekwerk voorzien van isolatiemateriaal. (08-163686)

Geen voorrang

HOOGEVEEN Een 60-jarige vrouw uit Nieuweroord verleende geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende auto, bestuurd door een 67-jarige Hoogevener. De vrouw reed dinsdagmorgen op de fiets bij de kruising Keplerlaan en Copernicuslaan. Door de aanrijding kwam zij ten val en is met een onbekend letsel aan haar been naar het ziekenhuis overgebracht. (08-163677)

Achteruit

EMMEN Een 74-jarige man heeft dinsdagmorgen zijn heup gebroken. De man stond met zijn fiets op de Kolhoopstraat. Een 32-jarige Groninger was even daarvoor met zijn auto de straat ingereden, hij bedacht zich en wilde een stukje achteruit rijden, daarbij zag hij de fietser over het hoofd. (08-163709)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.