Politie Haaglanden

Persberichten 20 augustus

Haaglanden, 20-08-2008

Omstander houdt straatrover aan, slachtoffers spoorloos Den Haag De politie zoekt twee dames die op dinsdag 19 augustus het slachtoffer werd van een (poging) straatroof. Een getuige zag omstreeks 12.30 uur dat een jongen zit te rommelen in de tas van vrouw die op de Groot Hertoginnelaan (hoek Laan van Meerdervoort) op het bankje in de bushalte zat. Het lukt de jongen, die naast haar op het bankje zit, kennelijk niet iets uit de tas weg te nemen. Op het moment dat een tweede vrouw de bushalte passeerde, griste hij haar tas weg. Een 32-jarige Hagenaar, die getuige was van de roof, zette direct de achtervolging op de daders in en wist één van hen te grijpen. De omstander kon de tas daarop teruggeven aan de vrouw en droeg de jongen, een 13-jarige Hagenaar, even later over aan de politie. Het slachtoffer van de straatroof was toen echter al verdwenen. De politie is nu naarstig op zoek naar beide vrouwen. De vrouw die beroofd werd, was gekleed in een grijze jas en droeg een capuchon op haar hoofd. De aangiftes van deze dames zijn van belang in verband met de vervolging van de verdachten. De politie is inmiddels ook de op de hoogte van de identiteit van de vermoedelijke tweede dader van de straatroof. Bent of kent u de dame die dinsdag van haar handtas werd beroofd, neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844.

Wieldoppen gestolen
Den Haag In de nacht van maandag 18 en dinsdag 19 augustus zijn de wieldoppen gestolen van autos die stonden geparkeerd aan de Arabisweg, Aronskelkweg, Dovenetelweg en Muurbloemweg. De eigenaren van de autos hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of gehoord van deze diefstallen te bellen met 0900-8844.

Man overvallen oproep getuigen
Den Haag Twee tot nu toe onbekende mannen overvielen woensdag 20 augustus omstreeks 03.30 uur een 18-jarige Hagenaar op het Beethovenplantsoen. De Hagenaar fietste over het plantsoen toen hij werd aangesproken door de mannen. Deze sommeerden hem zijn geld, fiets en telefoon af te geven. Toen hij dit weigerde, spoten zij pepperspray in zijn gezicht. De verdachten gingen er met de fiets, telefoon en het geld vandoor. De politie stelde direct een onderzoek in, maar trof de vermoedelijke daders niet aan.
Het gaat hier om twee mannen van ongeveer 19 jaar en ca. 1.85 lang. De ene heeft een blank uiterlijk en kort blond haar. De tweede verdachte een getinte huid, kort zwart haar en een fors postuur. Heeft u iets gezien of heeft u informatie over deze overval, dan verzoekt de politie u te bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man vernielt autospiegels
Den Haag Na een melding op dinsdag 19 augustus omstreeks 19.30 uur dat een man op de kruising Melis Stokelaan met de Anna Bijnslaan van diverse autos de spiegels had vernield, hielden surveillanten met hulp van beveiligers van de HTM in een tram op de Parallelweg een 21-jarige Haagse verdachte aan. Omdat de man alles en iedereen om zich heen bedreigde en bespuugde, werd hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau voor verhoor. De eigenaren van de auto hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan.

Oplichter actief
Den Haag Een 86-jarige bewoonster van de Stieltjesstraat is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op dinsdag 19 augustus omstreeks 14.30 uur belde een man aan met de mededeling dat hij een postpakketje had, waarvoor zij 0,98 cent porto moest betalen. De vrouw wilde contant afrekenen, maar de man vertelde dat dit niet mocht van zijn werkgever. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. Nadat de man vertrokken was, rook het slachtoffer onraad en blokkeerde op advies van haar zoon haar pinpas. Oplichters zijn mensen die goed hebben nagedacht over hun verhaal en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Twijfelt u over de aanbeller? Vraag om een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal een telefoonnummer van de betreffende instantie. Vraag de man of vrouw buiten te wachten en sluit de deur. Bel het nummer en controleer of het bezoek en het verhaal kloppen. Twijfelt u dan nog, vraag dan de man of vrouw aan de deur later terug te komen als er familieleden, vrienden of buren bij u thuis zijn.

Zadeldieven
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar heeft dinsdag 19 augustus twee jongens betrapt die het zadel van zijn fiets wilden stelen. De man zag de twee omstreeks één uur s middags voor zijn woning aan de Frankenslag aan zijn fiets rommelen. Toen de man naar buiten ging, zag hij dat een van de twee er met het zadel vandoor was, de andere jongen stond nog bij de fiets. De man liet deze jongen zijn weggelopen vriend opbellen, waarna deze met het zadel terugkeerde. Inmiddels was ook de politie ter plaatse, die de twee jongens aanhield. Het gaat om Hagenaars van 13 jaar. Zij zijn doorverwezen naar Bureau Halt.

Man mishandelt prostituee
Den Haag - Een 39-jarige Haagse kwam donderdagavond 19 augustus om 23.30 uur door een agressieve klant flink in het nauw . De vrouw werd belaagd door een 48-jarige Hagenaar die haar tijdens de liefdesdaad mishandelde. De vrouw wist daarbij te vluchten waarna de man met hulp van omstanders kon worden overmeesterd. Voordat dit lukte, mishandelde hij nog een toegesnelde vrouw uit Den Haag. De man, bij arriveren van de politie nog in adamskostuum, is meegenomen naar het politiebureau. De recherche stelt een onderzoek in.

Fouilleeractie in Den Haag
Den Haag - Tijdens een preventieve fouilleeractie rond het station Den Haag HS zijn zes verdachten aangehouden en zijn onder andere een keukenmes, een boxbeugel en knipmessen in beslag genomen. Medewerkers van Politie Haaglanden fouilleerden dinsdag 19 augustus ruim 1189 mensen op het bezit van verboden wapens. De fouilleeractie vond plaats onder passagiers bij de uitstaphalte Hollands Spoor van de tramlijnen 9, 10 en 11.

Tijdens deze actie zijn zes verdachten aangehouden. Onder de verdachten zijn onder andere een keukenmes, een boxbeugel, een knipmes en ook softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. Eén verdachte stond tevens nog gesignaleerd voor een strafrechtzaak uit 2006. In de trams zelf troffen de collegas nog wat goederen aan die niet te herleiden waren tot een van de passagiers in de tram. Dat waren onder andere een vuurwapen met patronen, negen messen, een gsm en enkele hoeveelheden softdrugs en harddrugs.

Aanhoudingen na mishandeling tramcontroleur
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar en zijn 17-jarige vriendin uit Katwijk zijn dinsdag 19 augustus aangehouden in verband met de mishandeling van een 47-jarige tramcontroleur. De politie kreeg omstreeks half tien s avonds een melding over moeilijkheden in een tram op de Prinses Beatrixlaan. Toen agenten arriveerden, zagen zij hoe HTM-personeel probeerde de man te boeien. De man bleek een controleur te hebben mishandeld en bedreigd, nadat hij was betrapt op zwartrijden. De politie nam de verdachte over en bracht hem naar het politiebureau. Ook de vriendin van de man werd aangehouden voor belemmering. De politie onderzoekt het incident, waarbij ook de 22-jarige verdachte letsel opliep.

Tram rijdt achterop autos
Den Haag Een 45-jarige Haagse trambestuurder zag dinsdag 19 augustus kennelijk te laat dat een auto voor hem stilstond. De tram botste omstreeks kwart over vijf in de Goudenregenstraat op de auto voor hem, waarop deze auto tegen de auto ervoor reed. De inzittenden van de eerste auto een 41-jarige Haagse en een 44-jarige Hagenaar zijn met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Door de mand gevallen
Voorburg Een 39-jarige automobiliste uit Den Haag kreeg dinsdag 19 augustus om 16.20 uur een bekeuring omdat zij zonder rijbewijs reed. De vrouw viel op door haar rijgedrag nadat zij op de Rodelaan te lang voor het groene licht bleef wachten. Tegen de agenten verklaarde de vrouw dat zij al dertien jaar zonder rijbewijs reed.

Bromfietsdief aangehouden
Voorburg Politieagenten controleerden op dinsdag 19 augustus omstreeks 16.45 uur een 29-jarige Rijswijkse bromfietser. De man reed over de prinses Mariannelaan, waarbij het opviel dat op de bromfiets geen kentekenplaat was aangebracht. Na onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De 57-jarige Rijswijkse eigenaresse was inmiddels schadeloos gesteld door haar verzekeringsmaatschappij. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de 29-jarige Rijswijker. De bromfiets is veiliggesteld aan het politiebureau.

Onzedelijke handelingen in recreatiegebied
Leidschendam Twee mannen, in de leeftijd van 65 en 71 jaar, werden op dinsdag 19 augustus omstreeks 11.30 uur door een toezichthouder van de provincie aangetroffen in het recreatiegebied Vlietland, terwijl zij onzedelijke handelingen met elkaar verrichtten. De beide mannen, afkomstig uit Voorschoten en Koudekerk aan den Rijn werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij kregen aan het politiebureau een proces-verbaal. Zij kunnen strafvervolging voorkomen door betaling van 180 euro.

Dure autogordel
Wassenaar Een 39-jarige automobilist uit Katwijk aan de Rijn had dinsdag 19 augustus om 17.00 uur beter zijn autogordel om kunnen doen. De man werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg en agenten constateerden dat de man geen autogordel droeg. Het werd voor de man nog erger nadat de agenten zijn personalia controleerden. Hij moest nog ruim 600 euro aan openstaande bekeuringen betalen. Nadat deze aan het bureau waren betaald, mocht de man weer verder.

Ruzie in het verkeer
Rijswijk Een meningsverschil in het verkeer liep dinsdag 19 augustus om 10.50 uur danig uit de hand. Een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer kreeg het nabij de Polakweg aan de stok met een 33-jarige Rijswijker. Die bedreigde de Zoetermeerder en pakte daarbij een ijzeren pijp uit zijn vrachtwagen. Agenten wisten de agressieve Rijswijker korte tijd later aan te houden op zijn bedrijf. Hij kreeg een boete van 370 euro wegens bedreiging.

Scooters botsen
Honselersdijk Twee scooterrijders botsten dinsdag 19 augustus om 08.00 uur nabij de Nieuweweg door onbekende oorzaak op elkaar. Wonderwel raakte niemand gewond. Beide scooters raakten flink beschadigd.

Forse schade bij aanrijding
De Lier Een 84-jarige automobilist uit De Lier veroorzaakte dinsdag 19 augustus om 17.00 uur een forse aanrijding op de Veilingweg. De man wilde de Veilingweg ter hoogte van de Burgemeester Cramerlaan oversteken en zag daarbij een 34-jarige automobilist over het hoofd. De auto van de 84-jarige raakte daarbij zwaar beschadigd. De man raakte zelf niet gewond. De politie gaat een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de man. Het rijbewijs van hem werd daarom ingevorderd.

Geen bonnen bij verkeerscontrole
Westland Een verkeerscontrole in Schipluiden en s-Gravenzande dinsdag 19 augustus tussen 09.00 en 15.00 uur leverde geen enkele overtreding op. Zowel het gecontroleerde verkeer aan de Dorppolderweg in Schipluiden (40 autos) als dat van de Koningin Julianaweg (30 autos) hield zich keurig aan de verkeersregels. Een snelheidscontrole aan de Opstalweg in Naaldwijk leverde wel resultaat op. Van de 200 gecontroleerde autos reden er veertien te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Vernielzuchtige jongens aangehouden
Zoetermeer Naar aanleiding van een melding dat jongens fietsen vernielden namen agenten dinsdagavond kort na middernacht poolshoogte op de Piershilstraat. Daar werden zij aangesproken door een getuige die had gezien dat de jongens de twee fietsen tegen elkaar aan gooiden en er bovenop sprongen. De getuigen gaf de agenten een signalement van de jongens. Op basis van dit signalement werden in de omgeving twee Zoetermeerders van 16 en 17 jaar aangehouden. Hun ouders werden in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Scootterrijders rijden tegen geparkeerde auto
Zoetermeer Twee 18-jarige scooterrijders reden dinsdagavond 19 augustus om de beurt tegen dezelfde geparkeerde auto aan op de Herman Gorterhove. Een 18-jarige Zoetermeerder reed omstreeks 19.25 uur op de Herman Gorterhove toen hij door nog onbekende oorzaak ter hoogte van de Hildebrandhove met zijn scooter frontaal op de geparkeerde auto reed. Een eveneens 18-jarige Zoetermeerse scooterrijder die vlak daarna aan kwam rijden, kon de gevallen bromfietser niet meer ontwijken en reed ook tegen de auto. Eén van de scooterrijders werd met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis de ander werd ter plaatse door de GGD onderzocht. De voorzijde van de auto raakte door beide aanrijdingen beschadigd. De beide scooters werden voor onderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.