Gemeente Capelle a/d IJssel

De Capelse Jeugdraad (CJR) enthousiast over Kortingsbrief Sport en Cultuur.

Op 5 augustus 2008 deelde een aantal leden van de CJR en medewerkers van de gemeente flyers uit in de Purmerhoek over de Kortingbrief Sport en Cultuur. In Capelle aan den IJssel bestaat al jaren een Kortingsbrief voor Sport en Cultuur, de Kortingsbrief is dit jaar uitgebreid tot wel 250,-!

De Kortingsbrief is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar en kan tot maximaal 250,- korting geven op de kosten voor sportieve en culturele activiteiten. Dit jaar is niet alleen het maximale bedrag verhoogd, maar mag het bedrag ook worden gebruikt voor benodigdheden zoals dansschoenen, een sportbroek of squashracket. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet er worden deelgenomen aan een sportieve of Uitdelen flyers culturele activiteit die in georganiseerd verband plaatsvindt. Met de Kortingsbrief kan (een deel van) de contributie/ het lesgeld betaald worden. Hierbij kan worden gedacht aan hardlopen via een atletiekvereniging of bij hardloopvereniging. Naast het verhogen van het kortingsbedrag is de leeftijdcategorie uitgebreid tot 18 jaar. Om in aanmerking te komen voor de korting wordt uitgegaan van een maximaal netto maand inkomen van de ouders van 1.450,-, voor ouders die samenwonen of getrouwd zijn. Voor alleenstaande ouders geldt een maximum van 1.300,-. Het college van Burgemeester en Wethouders vindt het belangrijk dat alle kinderen in Capelle de kans moeten krijgen om méé te kunnen doen aan sport of culturele activiteiten en past de regeling ruimer toe dan in het verleden.

De CJR weet dat sportieve en culturele activiteiten kostbaar zijn en vindt het belangrijk dat ieder kind, elke jongere hier toch aan deel kan nemen. Om te laten zien dat zij dit initiatief ondersteunen heeft de CJR samen met de medewerkers van de gemeente de Kortingsbrief onder de aandacht gebracht.

PRE-PARTY
Dat de CJR niet stil zit laten ze op 23 augustus en op 20 september zien. Op deze twee dagen organiseren zij het gratis jongerenevenement Pre-Party! Dancefeesten speciaal bedoeld voor alle Capelse jongeren. Tijdens deze feesten treden er bekende DJs op en is er plek op het podium voor lokale talenten ofwel lokale toppertjes! Deze feesten bieden Capelse jongeren een vet jongerenevenement in hun eigen stad, want ook de CJR vindt dat er voor jongeren weinig te doen is in Capelle. Het eerste feest wordt gehouden op het Stadsplein en begint zaterdag de 23ste om 16.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Iedere Capelse jongere is van harte welkom!