Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor verkeersagressie

Appeltern, 20-08-2008 o Naar aanleiding van een zaak van verkeersagressie woensdagavond 6 augustus op de Noord Zuid in Appeltern heeft de politie maandag een verdachte aangehouden.

Die avond waren twee mannen een ronde aan het hardlopen toen zij over de Noord Zuid de Dijkgraaf de Leeuwweg kruisten. Een 24-jarige bestuurder uit Nijmegen verleende hen op deze kruising geen voorrang. Eén van de mannen, van 36 jaar en ook afkomstig uit Nijmegen, maakte daarover een opmerking. Hierop reageerde de automobilist vervolgens agressief. Hij uitte bedreigingen en zou die vervolgens hebben waargemaakt door met verhogende snelheid in de richting van de hardlopers te rijden. De 36-jarige man kon nog net opzij springen.

Verder onderzoek
De 36-jarige Nijmegenaar heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Van de andere hardloper is een getuigenverklaring opgenomen. Nader onderzoek werd ingesteld dat ertoe leidde dat maandag de 24-jarige bestuurder werd aangehouden. Hij is op het politiebureau verhoord. Tijdens verhoor verklaarde de man dat hij de hardlopers wilde laten schrikken. Ook van een bijrijdster, die die woensdagavond bij de man in de auto zat, is een verklaring opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 20-08-2008 11:27 | © Regio Gelderland-Zuid |