VVD


20-8-2008

Waarom wil de minister "snelwegpanorama's" aanleggen?

PvdA-Minister Jacqueline Cramer (VROM) komt met een plan om negen snelwegpanorama's in te richten langs de snelweg, zodat automobilisten `kunnen genieten' van het uitzicht.

VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus vraagt zich af wat hier het nut van is. Is het niet beter om energie en geld te steken in het oplossen van de files? Als deze opgelost zijn is er helemaal geen reden en tijd om rond te kijken en van het uitzicht te genieten. Dit leidt dan alleen maar tot onveilige situaties.

Neppérus vermoedt dat de echte reden voor dit voorstel is dat het op deze manier mogelijk is om de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen tegen te houden. Helma Neppérus vindt dit onzin:"We mogen we best kritisch zijn over de aanleg van al die terreinen, en kijken of het mogelijk is om oude terreinen op te knappen. Ik verwacht dat de provincie dat gaat doen. Maar als de aanleg van een nieuw bedrijventerrein nodig is, moet dit kunnen. De aanleg moet wel smaakvol zijn, maar ook zo dat een bedrijventerrein bereikbaar is. En laat het dat nou toevallig zo zijn wanner een bedrijventerrein aan een snelweg ligt".