Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 augustus

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 11 augustus 2008:

Prins Constantijnweg 2, vuilwaterput, fietsenstalling en deel gebouw H slopen (sloopvergunning).

Constantijn Huygensstraat 1-18 en 20-30, schoorsteenmantel en panelen slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 14 augustus 2008:

Solislaan 184, woning uitbreiden.

Lylantse Baan 3, gevel en indeling wijzigen.

Kalmanstraat 18, dakkapellen aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Achterzijde Papiermolen thv 1 t/m 17

Broeken van een elzen hakwal (Alnus glutinosa). De elzen hakwal wordt gedund met 33%. Het dunnen is het kappen ter bevordering van het voortbestaan van deze elzen hakwal. De bomen worden op 50cm hoogte vanaf het maaiveld gezien, gekapt (broeken). Daarna kunnen de bomen weer uitgroeien.

Bisletweg thv lichtmast 7


1 krimlinde (Tilia europaea euchlora) de boom is dood. Herplant met 1 krimlinde.

Aan overigen:

Klaroen 18


1 kronkelwilg (Salix matsudana) wegens overlast. Geen herplant.

Floridaweg 43


1 den (Cypressocyparis leylandii) wegens overlast. Geen herplant.

In het weitje achter de woning s-Gravenweg 245


1 amerikaanse populier (Populus deltoides). De boom is dood. Geen herplant.

Verlenging kapvergunning Anjerstraat

Op 3 september 2007 is vergunning verleend voor het vellen van 13 bolacacias en 3 katsurabomen wegens: renovatie van de totale buitenruimte. Herplant met 8 haagbeuken.

Wegens vertraging van de renovatie was het niet mogelijk binnen het jaar 2007/2008 de bomen te vellen. Wij zijn daarom van plan de geldigheidsduur van de kapvergunning met 1 jaar te verlengen.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Rectificatie Kapvergunningen

In week 33, 13 augustus 2008, stond er abusievelijk een fout in de kapvergunningen. Daar waar aangevraagd stond moest verleend staan en daar waar verleend stond moest aangevraagd staan. Voor de volledigheid vindt u hieronder de juiste opsomming van de gegevens.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente:

Voorzijde Wijnkoopsbaai 14/16


1 sierkers (Prunus serrulata kanzan). De boom is dood. Herplant met 1 sierkers.

Recreatiestrook Schenkel (sportcomplex Schenkel)


1 veldesdoorn (Acer campestre). De boom is dood. Geen herplant. Het betreft bosplantsoen.

Ringspoor thv 1 t/m 13

5 sierappels (Malus floribunda). De bomen hebben last van spinselmot (rupsenplaag) waardoor deze een slechte vitaliteit hebben. Diverse bomen geven ook wortelopdruk aan de bestrating. Herplant met 5 bomen van een nader te bepalen soort.

Overzijde Mient 16c


1 grijze els. De boom is dood. Geen herplant. Er staan voldoende bomen in het beplantingsvak (boswal).

Atolpad thv Aleoeten en Hebriden


4 witte paardenkastanjes (Aesculus hippocastanum baumannii), 2 platanen (Platanus acerifolia), 1 beuk (Carpinus betulus), 1 eik (Quercus robur) en 1 gewone berk (Betula pendula). De bomen hebben een slechte vitaliteit en ernstige kroonsterfte ten gevolge van de ophoging van het gebied. Hierdoor vormen zij een gevaar voor de omgeving. Herplant met 4 paardenkastanje, 2 platanen, 1 beuk en 2 berken.

Paradijsselpark thv 145/159(park)


1 amerikaanse linde (Tilia americana nova). De boom is dood. Herplant met 1 linde.

Eilandenweg tussen lichtmast 9 en 11


7 sierkersen (Prunus serrulata). De bomen hebben een slechte vitaliteit en kroonsterfte. Herplant met 7 sierkersen.

Talingstraat overzijde nummer 32


1 linde (Tilia cordata greenspire). De boom is dood. Herplant met 1 linde.

Bermweg thv 125


2 peren (Pyrus communis). De bomen zijn dood. Herplant met 2 nader te bepalen fruitbomen.

Goudenregenstraat 94(achterzijde)/recreatiestrook Schenkel.


1 zwarte populier (Populus nigra) wegens nieuwbouw woningen wijk Schenkel (Narcisstraat/Goudenregenstraat). Herplant vindt plaats binnen het nieuwbouwproject.

Door overigen:

Filosofentuin 59


1 kastanje (Aesculus hippocastanum) wegens overlast. Geen herplant.

Bermweg 230


1 beuk (Fagus sylvatica) wegens overlast. Geen herplant.

Vogelbuurt, wijk Middelwatering aangevraagd door ComsbWonen


25 populieren wegens scheefstand, takbreuk en omgevingsgevaar. Herplant met 21 bomen.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Nabij Capelseweg thv lichtmast 131


1 meerstammige schietwilg (Salix alba) de boom staat te dicht op een es. Door deze wilg te kappen komt de es vrij te staan waardoor deze meer groeikans krijgt en zich beter kan ontwikkelen tot een gezonde boom. Geen herplant.

Nabij Essebaan thv nummer 6/8


1 els (Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met 1 els.

Nabij Wingerd thv 168/170


1 els (Alnus glutinosa). De boom is dood. Herplant met 1 els.

Gravure thv 26/28


2 eenstijlige meidoorns (Crataegus monogyna Stricta). De bomen zijn dood. Herplant met 2 bomen van een nader te bepalen soort.

Louvre thv 19


1 pruimbladige meidoorn (Crataegus prunifolia splend). De boom is dood. Herplant met 1 pruimbladige meidoorn.

Jachthoorn thv 32


1 meidoorn (Crataegus lavallei carriere). De boom is dood. Herplant met 1 boom van een nader te bepalen soort.

Ter hoogte van Rivierweg 111


1 kastanje (Aesculus carnea briotti). De boom is dood tengevolge van de bloedingsziekte. Bloedingsziekte heeft als symptomen dat er donkere, vochtige plekken, met een stroperige vloeistof ontstaan op de stam, die steeds groter worden. Daarna scheurt de bast en sterft de boom. Herplant met 1 kastanje.

Capelseweg thv lichtmast 129 en 143


20 elzen (Alnus glutinosa). De bomen staan te dicht op elkaar en op de lichtmasten. Door dunning toe te passen krijgen de andere bomen meer groeikans (dunning is het kappen ter bevordering van het voortbestaan van de overblijvende bomen). Er wordt begonnen met de bomen die te dicht op de lichtmasten staan. Geen herplant.

Hermitage thv lichtmast 6


1 meelbes (Sorbus aria magnifica). De boom is dood. Herplant met 1 meelbes.

Aan overigen:

Rembrandtsingel 31


1 berk wegens stamrot. Geen herplant.

De stukken die betrekking hebben op de gerectificeerde kapvergunningen, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, vanaf 13 augustus 2008, gedurende zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd ( 13 augustus 2008). Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie (13 augustus 2008) van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Evenementenvergunningen

verleend aan


·Dhr. A. Klapwijk: voor het houden van een sportevenement op 6 september 2008, 4 oktober 2008, 1 november 2008 en 6 december 2008 op het sportveld van de Sjalomschool te Capelle Schollevaar, van 15.00 uur tot 21. 00 uur;


·LinC: voor het voortzetten van het project chillen onder de zon, gezelschapsspelen, sportactiviteiten, barbecue, op maandag 18 augustus
2008 (Sperwerhof), woensdag 20 augustus 2008 (Schermerhoek), maandag
25 augustus 2008 (Valkenhof), woensdag 27 augustus 2008 (Purmerhoek);


·LinC: voor het houden van een voetvolleybaltoernooi en gezelschapsspelen op het voetbal/speelveld aan de Wiekslag op dinsdag
26 augustus 2008 van 13.00 uur tot 18.00 uur;


·Huurdersvereniging De Wiekslag, mw. J. Burggraaf: voor het houden van een buurtbarbecue op het basketbalveld van de Wiekslag op zaterdag 6 september 2008 van 17.00 uur tot 20.30 uur;


·VVE Raadhuisstraat/Wilhelminastraat, J. Netten: voor het houden van een buurtbarbecue op het trottoir van de Raadhuisstraat ter hoogte van de Wilhelminastraat op zaterdag 23 augustus 2008 van 16.00 uur tot
21.00 uur;


·Hr./mw. Walter: voor het houden van een buurtbarbecue aan de Kringdans 1 t/m 39 op zaterdag 23 augustus 2008 van 16.00 uur tot
24.00 uur;


·St. Dock: voor het houden van een buurtfeest in het kader van het project Door bewoners voor bewoners voor alle bewoners woonachtig in Schollevaar West, wonend op de Hildeerf, Minoeserf, Machtelderf en Vrouw Jacoberf op zaterdag 20 september 2008 van 10.00 uur tot 22.00 uur;


·Raffles Furniture: voor het houden van een benefiet bijeenkomst Stichting TIleng, aan de Kanaalweg 2a, op zaterdag 27 september 2008 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Vuurwerkverkoopvergunning

verleend aan


·Totaalgemak Koperwiek: voor de verkoop van vuurwerk vanuit het pand Koperwiek 65-67 op maandag 29 december 2008, dinsdag 30 december 2008 en woensdag 31 december 2008.

(HET AFSTEKEN VAN VUURWERK IS UITSLUITEND TOEGESTAAN OP:
31 DECEMBER 2008 10.00 UUR TOT 1 JANUARI 2009 02.00 UUR.)

Kennisgeving incidentele festiviteit

verleend aan

VV.Capelle: voor het houden van een voetbalwedstrijd op zaterdag 23 augustus 2008 voor de wedstrijd Capelle-NEC op het voetbalveld aan de P.C. Boutenssingel 1 te Capelle aan den IJssel.

Standplaatsvergunning

verleend aan

SP Capelle aan den IJssel: voor het plaatsen van een kraampje op zaterdag 23 augustus 2008 tussen 13.00 uur en 16.00 uur aan de Kerklaan, 5 meter vanaf de ingang van het winkelcentrum De Koperwiek. Ingang bij Belderschoenen.

PARKEREN TIJDENS CAPELSE KERMIS

Vanaf zaterdag 23 augustus 2008 18.00 uur tot en met dinsdag 2 september 2008 is parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis niet toegestaan. Dit in verband met de jaarlijkse Capelse kermis die gehouden wordt van dinsdag 26 augustus 2008 tot en met zondag 31 augustus 2008.

De blauwe zone naast het gemeentehuis is wel bereikbaar.

De parkeerplaats voor de flats aan de Lijstersingel is uitsluitend bestemd voor de bewoners van die flats. De bewoners hebben een speciale parkeervergunning.

Wij adviseren u om met het openbaar vervoer of met de fiets naar het centrum te komen. Let op de gele parkeerborden. U kunt wel parkeren op het parkeerterrein bij het Comenius College aan de Lijstersingel.