Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 20-08-2008

Aanhouding diefstal heterdaad

DE BILT - In de nacht van dinsdag 19 augustus op woensdag 20 augustus is een verdachte aangehouden omdat hij velgen aan het stelen was.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding dat er personen bezig waren velgen onder een personenauto vandaan te halen. Ter plekke trof de politie de verdachten aan die het vervolgens op een lopen zette. Na een korte achtervolging is een 22-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. In zijn auto trof men vervolgens inbrekerswerktuigen aan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Naar mogelijke medeverdachten wordt nog een onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

ZEIST - In een winkel aan het Emmaplein is een 29-jarige vrouw aangehouden op verdenking van stelen uit twee winkels.

Dinsdag 19 augustus is omstreeks 16.00 uur een 29-jarige inwoonster uit Soesterberg aangehouden in verband met winkeldiefstal. Na aanhouding in een supermarkt werd duidelijk dat zij zich schuldig had gemaakt aan diefstal van diverse DVDs en rozen. Na verder onderzoek bleek dat zij vlak daarvoor bij een drogisterij nog eens 15 DVDs had gestolen. De verdachte heeft inmiddels afstand gedaan van de goederen en is ingesloten voor verhoor.