Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 20-08-2008

Verdachte mishandeling niet langer verdacht

WIJK BIJ DUURSTEDE De 17-jarige jongen uit Doorn die afgelopen weekend is aangehouden op verdenking van mishandeling, is niet langer verdacht.

De jongen werd aangehouden na een vechtpartij op de Hordenweg omstreeks 01.45 uur (zie ook Persberichten Heuvelrug van zondag 17 augustus). Een 15-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede deed aangifte. Na onderzoek is echter niet vast komen te staan dat de 17-jarige jongen als verdachte kan worden aangewezen. Tegen hem wordt daarom geen proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt nog onderzocht. Personen met informatie wordt verzocht te bellen met de politie van het district Heuvelrug, op tel: 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL - In een winkel aan de Hoofdstraat is een 34-jarige vrouw aangehouden in verband met diefstal van een beeld.

Dinsdag 19 augustus is omstreeks 14.15 uur een 34-jarige inwoonster uit Zeist aangehouden in verband met winkeldiefstal. De verdachte had een bronzen beeld ter waarde van ruim 140,- gestolen. De verdachte heeft inmiddels afstand gedaan van het beeld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Controle verkeersgedrag

DOORN - Tussen dinsdagochtend 11.00 uur en dinsdagavond 18.00 uur zijn op diverse locaties controles gehouden op verkeersgedragregels.

Op de Langebroekerweg ter hoogte van de kruising met de Dorpsstraat heeft de politie controles gehouden. In totaal zijn er 32 processen verbaal opgemaakt voor het negeren van de daar ingestelde geslotenverklaring.

Rijden onder invloed

ACHTERBERG Ter hoogte van de Cuneraweg heeft de politie een 50-jarige inwoner uit Rhenen aangehouden die teveel gedronken had. Omstreeks 00.15 trof de politie de 50-jarige man aan die bij de blaastest 240 ug/l noteerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en een hij kreeg een rijverbod van een uur.

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op de Lekdijk Oost heeft de politie dinsdagnacht een automobilist aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten een voertuig rijden die zij controleerden. De 74-jarige man uit Rhenen werd aan een blaastest onderworpen. De man had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse gaf 420 ug/l aan. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.