Persberichten Eemland Zuid, 11.50 uur

Utrecht, 20-08-2008

Onder invloed

AMERSFOORT Ter hoogte van de Molenstraat heeft de politie een 57-jarige inwoner uit Laren aangehouden die teveel gedronken had.

Op 20 augustus omstreeks 00.45 trof de politie de 57-jarige man aan die bij de blaastest 365 ug/l liet noteren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van drie uur.

Winkeldief

AMERSFOORT 19 augustus is rond 15.45 uur een 34-jarige winkeldief uit Haulerwijk aangehouden ter hoogte van het Sint Jorisplein.

De politie in burger trof een verdachte veelpleger aan die wederom opvallend winkelgedrag vertoonde. In een kledingzaak bleek de verdachte een tweetal broeken te hebben gestolen. In een andere winkel bleek de verdachte een tweetal horloges te hebben ontvreemd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft winkelontzeggingen voor de betreffende winkels gekregen.

Getuigen aanranding gezocht

LEUSDEN De 20-jarige verdachte uit Amsterdam die donderdagmiddag 14 augustus is aangehouden na een aanranding van twee meisjes, is niet langer verdacht. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de man niets met de aanranding te maken heeft. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen.

Donderdag 14 augustus rond 13.40 uur kreeg de politie de melding dat twee meisjes van ongeveer 12 jaar op het Karrepad waren aangesproken door een man en één van hen door hem onzedelijk was betast. De verdachte zou vervolgens in een witte bestelbus zijn weggereden.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie op tel: 0900-8844.

Geen voorrang verleend

AMERSFOORT Ter hoogte van de van Linschotenstraat heeft 19 augustus een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een scooter.

Aan de van Linschotenstraat heeft op dinsdagmiddag rond 15.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een automobilist. De 35-jarige automobilist uit Bunschoten bleek geen voorrang te hebben verleend aan een van rechts komende scooter. De 17-jarige bestuurder van de scooter heeft aan het ongeval vermoedelijk botbreuken overgehouden. Samen met zijn 17-jarige bijrijder zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Fietsendief

AMERSFOORT Op de Rijpstraat heeft de politie dinsdagmiddag 19 augustus rond 15.00 uur een vermoedelijke fietsendief aangehouden.

Tijdens een routinecontrole trof de politie een voor hen bekende (verdachte) man aan. Toen de politie de 20-jarige inwoner uit Amersfoort wou aanspreken zetten de verdachte het op een lopen. Vervolgens zette de agenten een achtervolging in die leidde naar de achtertuin van de verdachte. Hier trof de politie een aantal fietsen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Naar de verdachte en de aangetroffen fietsen is inmiddels een nader onderzoek ingesteld.

Jeugdige winkeldief

AMERSFOORT 19 augustus is rond 16.00 een 15-jarige winkeldief uit Amersfoort aangehouden ter hoogte van de Utrechtseweg.

De verdachte werd aangehouden bij een warenhuis waar zij zich schuldig had gemaakt aan het wegnemen van een cosmetica artikel. De jongedame is vervolgens overgedragen aan de politie en HALT is ingeschakeld.

Verstoring openbare orde

AMERSFOORT Dinsdagmiddag 19 augustus heeft de politie een 45-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor onder andere openbaar alcoholgebruik.

Ter hoogte van de Molenstraat bleek na aanhouding van de man dat hij niet in bezit was van zijn identiteitsbewijs en ook nog een vordering had openstaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.