Gemeente Oirschot

Nieuw systeem voor uitgifte bouwkavels en nieuwbouwwoningen

Het systeem voor de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouwwoningen van de gemeente is door de jaren heen verouderd en steeds minder werkbaar geworden. De gegevens zijn niet actueel meer. Bovendien kunnen we nu niet zien wat de woonwensen van de ingeschrevenen zijn. Reden genoeg dus om het systeem aan te passen. In dit artikel leest u hoe.

Het principe van het nieuwe systeem blijft hetzelfde: de verdeling van bouwkavels en nieuwbouwwoningen gebeurt op basis van de inschrijflijst. Ook behouden mensen die ingeschreven zijn hun plaats op de lijst.

Verbeteringen

In het nieuwe systeem gaan we de gegevens digitaliseren. Het voordeel hiervan is dat u zich voortaan kunt inschrijven via onze website. U kunt zelf uw gegevens invoeren en aanpassen. Eén keer per jaar benaderen we alle inschrijvers om hun gegevens te actualiseren. We maken zoveel mogelijk gebruik van e-mail, maar inschrijven en reageren blijft ook mogelijk op de `oude' manier. Schriftelijk dus.

Met het nieuwe systeem kunnen we ook de woonwensen registreren. We vragen bijvoorbeeld in welke prijsklasse mensen een woning zoeken. Ook willen we weten in welke woonkern men wil wonen en in welke doelgroep de inschrijver past, bijvoorbeeld een starter of een senior. Door woonwensen, doelgroepen en woonkernen te registreren kunnen we de uitgiftes beter laten aansluiten op de wensen. We kunnen de gegevens die we hieruit verkrijgen ook gebruiken als informatiebron voor onze woonvisie.

Nieuwe inschrijving

Deze maand ontvangt iedereen die nu op de lijst staat een brief met een enquête. In de brief leggen we uit wat we gaan veranderen en wat we van de mensen die op de lijst staan verwachten. In de enquête vragen we naar de aanvullende gegevens, zoals de woonwensen en woonkernen. We verwachten dat we vanaf 1 januari 2009 de uitgiftes op de `nieuwe manier' kunnen doen.

Heeft u vragen over het nieuwe uitgiftesysteem, neem dan contact op met Ilse Biemans van de gemeente Oirschot, e-mail i.biemans@oirschot.nl, telefoon (0499) 583 333 op maandag, dinsdag en vrijdag.