Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 20-08-2008

Politie zoekt getuigen van aanranding

UTRECHT Dinsdagmorgen 19 augustus vond in de omgeving van de Tolsteegsingel een aanranding plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd. De politie is op zoek naar getuige(n).

Een 44-jarige vrouw uit Utrecht was dinsdagmorgen omstreeks 06.30 uur aan het joggen in de omgeving van de Maliesingel en de Tolsteegsingel. Op een gegeven moment passeerde de vrouw al hardlopend een man. Nadat zij de man voorbij gelopen was, merkte zij dat de man achter haar aan begon te lopen. De man probeerde contact met de vrouw te maken. De vrouw gaf aan te willen joggen en geen interesse te hebben in een gesprek.

Ter hoogte van het Ledig Erf keek de Utrechtse achterom en zag de man niet meer achter haar aanlopen. Al verder rennend ontdekte de vrouw plotseling dat de man wederom achter haar aanliep. De man zei niets maar greep de vrouw vast en betaste haar. Hierdoor ontstond een worsteling waarbij de vrouw en man op de grond vielen. Hier ging de man op grove wijze door met het betasten van het slachtoffer.

De vrouw begon te gillen en probeerde al vechtend van haar belager af te komen. Tijdens de worsteling kwam een man op een fiets langsrijden. Vermoedelijk heeft de man iets geroepen. Ook een automobilist stopte even maar reed daarna door. De vrouw zag hierdoor wel kans om te vluchten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding en in het bijzonder naar de getuigen op de fiets en in de auto.

Het signalement van de verdachte luidt: man, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.75 1.80 meter lang, kort donker haar, licht golvend met een pony en bruine ogen. Opvallend was dat de man een spleetje tussen zijn tanden had.

Zaterdag 16 augustus vond onder het viaduct in de omgeving van de Brennerbaan met de Waterlinieweg en soortgelijk incident plaats. Hierbij werd een 18-jarige vrouw door een man betast. De vrouw wist weg te komen. Het signalement van deze verdachte lijkt op dat van de man die de vrouw bij de Tolsteegsingel aanrandde. De politie onderzoekt het eventuele verband tussen de zaken.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Oplichtster aangehouden

UTRECHT De 31-jarige vrouw uit Utrecht die de afgelopen weken voor veel overlast zorgde door bij bewoners van de wijken Tuinwijk, Tuindorp en Voordorp aan te bellen en te vragen om geld om naar het ziekenhuis te gaan, werd maandagmiddag omstreek 16.00 uur aangehouden.

De vrouw werd aangehouden op de Steve Bikostraat. Omdat zij probeerde er vandoor te gaan, werd zij geboeid naar het politiebureau aan de Kaap Hoorndreef gebracht. De vrouw werd maandagavond in verzekering gesteld.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 02.50 uur twee mannen met een fiets ter hoogte van de Javastraat lopen. Eén van de mannen hield de achterkant van de fiets omhoog. Bij het zien van de agenten werd het tweetal wat nerveus, zette de fiets bij een fietsenrek en rende weg. De agenten zetten de achtervolging in en konden het tweetal aanhouden. Een van de mannen 20 jaar uit Utrecht - wordt verdacht van de diefstal. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De tweede verdachte (gegevens onbekend) werd naar huis gestuurd.

Mishandeling

DE MEERN Op maandagavond 4 augustus zijn twee jongens geslagen en geschopt door zes personen op de Meerndijk ter hoogte van het benzinestation. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens klappen hadden gehad van zes jongens in hardrockachtige kleding op de Meerndijk ter hoogte van het benzinestation. Ter plekke en in de omgeving troffen agenten niemand aan.

Uit de aangifte bleek dat vier vrienden op de Meerndijk ter hoogte van het benzinestation waren aangesproken door en groep van zes personen (leeftijd tussen de 14 en 17 jaar). Eén van deze zes personen deelde zonder enige aanleiding een stomp uit aan één van de vier jongens. Een andere jongen uit het viertal werd van achteren tegen zijn enkel geschopt en ook geslagen. Er vielen vervolgens over en weer klappen. Het viertal rende vervolgens weg richting het Kloosterpad. Drie personen van het zestal achtervolgden de vier. Over en weer werd er wederom geschopt en geslagen, waarna de belagers vervolgens wegrenden in de richting van het benzinestation.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, belt u dan met de politie van district Utrecht west, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Vrouw gooit fiets over de brug

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 augustus een vrouw aangehouden omdat zij een fiets in het water had gegooid.

Getuigen belden omstreeks 01.05 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een vrouw ter hoogte van de Tolsteegbrug een fiets in het water had gegooid. Ter plaatse troffen agenten een 36-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw gaf zelf al aan de fiets zonder enige aanleiding in het water gegooid te hebben. De Utrechtse werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vrouw onder invloed met kind in auto

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een vrouw aangehouden die stomdronken in haar auto reed en haar kind zonder gordel op de voorstoel had zitten.

Door getuigen werd rond 18.15 uur naar de politie gebeld omdat men een automobiliste over de Prinses Margrietstraat al slingerend zag rijden. De vrouw reed met haar alarmverlichting aan en had de gehele rijbaan nodig om haar auto op de weg te houden. Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige vrouw in haar auto aan.

De vrouw was zichtbaar dronken en had haar 3-jarig kind zonder autogordel op de passagiersstoel zitten. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1450 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijontzegging van maar liefst 19 uur werd de vrouw en haar 3-jarig kind thuis afgeleverd.

Man aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT- Dinsdagmorgen heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets in zijn bezit had.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man ter hoogte van een supermarkt met een fiets staan. In het voorbijrijden zagen de agenten dat er iets mis was met het slot en besloten zij de man en zijn fiets te controleren. Via de meldkamer werd het framenummer nagekeken. Al snel bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De 28-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De in 2005 gestolen fiets zal naar de rechtmatige eigenaar terug gaan.

Twee aanhoudingen in zaak vechtpartij in de Schoutenstraat

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen twee personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de openlijke geweldpleging in de Schoutenstraat op 14 augustus.

In de nacht van 14 op 15 augustus ontstond een vechtpartij in de omgeving van de Schoutenstraat. Hierbij raakte een 19-jarige Utrechter ernstig gewond. Een dag na de vechtpartij meldde zich zes verdachten aan het bureau en zij werden aangehouden. Vijf Verdachten werden gaande het onderzoek in vrijheid gesteld. Een zesde verdachte, 18-jaar uit Doetinchem, zit nog vast.

Woensdagmorgen heeft de politie nog twee verdachten, beiden 19 jaar uit Utrecht, aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.