Politie Zuid-Holland-Zuid

20 augustus Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 20-08-2008 o Persberichten district II

TWEE KEER VOLKSWAGEN PASSAT GESTOLEN
GORINCHEM In de nacht van maandag 18 augustus op dinsdag 19 augustus is zowel in de Barbierstraat als in de Schepenenstraat een Volkswagen Passat gestolen. De eigenaren ontdekten de diefstal dinsdagmorgen. In de Barbierstraat werd een blauwe Volkswagen Passat weggenomen met het kenteken 97-JN-PN. In de Schepenenstraat was het een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken 34-HV-TN. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan.

INBRAAK IN LOODS
HARDINXVELD-GIESSENDAM In een loods aan de Nijverheidsstraat is in de avond/nacht van maandag 18 augustus op dinsdag 19 augustus ingebroken. De dader(s) verbrak een raam waardoor binnen werd gekomen. Er werden twee geldkisten, een personeelspot, desktop, beamer en mobiele telefoon gestolen. De eigenaar van de loods heeft aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

POGING TOT BEROVING MISLUKT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 53-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is dinsdagmorgen 19 augustus rond de klok van 06.20 uur gevallen toen zij slachtoffer werd van een poging tot beroving. De vrouw fietste op de Rivierdijk, toen zij ter hoogte van de loopbrug bij de scheepswerf aan kwam, werd ze gepasseerd door twee jongens op een zilveren scooter. De passagier probeerde de tas van de vrouw af te pakken maar dit mislukte. Ze viel en liep een pijnlijke en dikke knie op. De jongens op de scooter gingen ervandoor.
Mogelijk heeft iemand iets gezien van deze poging tot beroving. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

GESCHORST RIJBEWIJS
GORINCHEM - Een 40-jarige vrouw uit Sleeuwijk is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een geschorst rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 19 augustus 2008 omstreeks 16.30 uur op de Rijksweg A15. Het rijbewijs van de vrouw was sinds 1 april 2008 geschorst. Na verhoor is zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HARDDRUGS
GORINCHEM Een 37-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens bezit van harddrugs. Dit gebeurde op dinsdagavond 19 augustus 2008 omstreeks 22.00 uur op het Station. Tijdens een controle troffen de agenten een kleine hoeveelheid harddrugs aan. Hij had de drugs verstopt tussen zijn benen. De verdachte, die veelpleger is, is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.