Politie Zuid-Holland-Zuid

20 augustus Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-08-2008 o Persberichten district I

GESTOLEN AUTO GEVONDEN IN DORDRECHT
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 19 augustus een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van een auto. In Klundert werd in de nacht van maandag op dinsdag een Mercedes-Benz type 903 gestolen vanaf een bedrijfsterrein. Het voertuig werd getraceerd in Dordrecht aan de Weeskinderendijk. Daar stond de auto in een loods. De politie hield daarop de 31-jarige huurder van de loods aan. Hij is ingesloten voor verhoor. De auto is in beslaggenomen voor sporenonderzoek.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht is op dinsdagmiddag 19 augustus door de politie aangehouden op de Spuiboulevard. Hij werd door agenten gecontroleerd omdat hij op een fiets met een niet bijpassend slot reed. Na controle van de tweewieler bleek deze van diefstal afkomstig. De knul verklaarde dat zijn vader de fiets in een winkel had gekocht. Dit wordt uitgezocht.

ACTIE NIETS ERIN, NIETS ERUIT WEDEROM OP ENECOTERREIN DORDRECHT De politie heeft net als afgelopen weekend de actie Niets erin, Niets eruit gehouden op het Eneco parkeerterrein. De laatste tijd wordt daar regelmatig ingebroken in autos. Om die reden is het nodig om eigenaren van voertuigen erop te wijzen waardevolle spullen uit hun auto te halen en de auto goed af te sluiten. Op dinsdagmorgen 19 augustus werden 80 voertuigen gecontroleerd. In verschillende wagens lag er een buit zoals radios, navigatiesystemen en kleding. Bij iedere gecontroleerde auto werd een preventiebriefje onder de ruitenwisser gedaan.

VROUW ERNSTIG GEWOND NA VAL MET FIETS
DORDRECHT Een 65-jarige vrouw uit Breda is dinsdag 19 augustus rond het middaguur zwaargewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw fietste met haar man op de Rijksstraatweg toen zij een vluchtheuvel te laat opmerkte. Ze viel en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Ambulancepersoneel en het medisch team van de traumahelikopter verleenden eerste hulp aan het slachtoffer waarna ze naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam werd gebracht. Ze heeft vermoedelijk ernstig hoofdletsel.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het wijkteam 6 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 4 keer het niet dragen van de autogordel en 2 keer voor het niet hebben van een rijbewijs. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 19 augustus 2008 van 14.00 tot 15.30 uur op de Beethovenlaan.

MISHANDELING
DORDRECHT - Een 36-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van mishandeling. Dit gebeurde op dinsdagavond 19 augustus 2008 op het Statenplein. De verdachte zou een 41-jarige plaatsgenoot op het Statenplein met een honkbalknuppel hebben geslagen. Die liep daarbij een pijnlijke kaak en schouder op en deed aangifte. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

GEVECHT MET EEN GEWONDE
Dordrecht - In de nacht van dinsdag op woensdag 20 augustus omstreeks
01.15 uur heeft op het Nieuwkerksplein een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 18-jarige man uit Dordrecht gewond aan zijn hoofd en werden vier mannen van 16, 47 uit Dordrecht en twee mannen van 18 en 54 jaar uit Zoetermeer aangehouden. De politie kreeg een melding dat er twee groepen met elkaar aan het vechten waren en er autos op elkaar inreden. Ter plaatse bleken de twee groepen geëmotioneerd tegen over elkaar te staan en er naar aanleiding van een ruzie over en weer was gevochten. De gewonde man bleek te zijn gestoken met een mes waarna hij naar het ziekenhuis in Dordrecht werd gebracht. Daar werd de hoofdwond gehecht. Het gebied werd afgezet en de technische recherche deed onderzoek op de plaats van het incident. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van deze zaak worden verzocht te bellen met de recherche in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844.

VRACHTAUTO DOOR HEK
HENDRIK IDO AMBACHT Op woensdagochtend 20 augustus 2008 omstreeks
04.20 uur raakte op de Nijverheidsweg een vrachtauto na een slip van de weg. De chauffeur, een 24-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, reed richting de Veerweg en raakte, vermoedelijk door het natte wegdek in combinatie met mogelijk olie op de weg, in een slip. De vrachtauto raakte van de weg, ramde een hekwerk, een lantaarnpaal en enkele betonblokken en kwam op een terrein van een bedrijf tot stilstand. De chauffeur klaagde over pijn in zijn rug. Hij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep geen ernstig letsel op. Er ontstond een fikse schade. De vrachtauto werd getakeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.