Gemeente Beek


Oproep deelnemers WSW-raad

Logo gemeente Beek Logo gemeente Schinnen Logo gemeente Sittard-Geleen Logo gemeente Stein

Op weg naar een WSW-raad in de Westelijke Mijnstreek

De gemeenten Beek, Schinnen, Stein en Sittard-Geleen zijn met ingang van 1 januari 2008 verantwoordelijk voor de uitvoering van de gemoderniseerde Wet sociale werkvoorziening. Voor de gemeenten betekent dit onder andere dat zij rechtstreeks van het ministerie het budget voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening krijgen.

Daarnaast hebben de gemeenten inmiddels een aantal verordeningen vastgesteld over de uitvoering van de nieuwe Wet sociale werkvoorziening. Het betreft verordeningen voor de invulling en uitvoering van Wsw-clientenparticipatie, en de wijze waarop een Persoonsgebonden Budget door Wsw-ers kan worden aangevraagd en besteed.

De nieuwe Wet sociale werkvoorziening legt de nadruk op het werken bij reguliere werkgevers. Gewoon deelnemen aan de samenleving is het uitgangspunt.

De rol van de gemeente zal in de nieuwe wet groter worden.

Graag willen de gemeenten Beek, Schinnen, Stein en Sittard-Geleen mensen die een Wsw-indicatie hebben en in een van deze gemeenten wonen de mogelijkheid geven om deze gemeenten verder te adviseren over de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. Hiervoor wordt nog dit najaar een regionale Wsw-cliëntenraad opgericht.

Als u Wsw-geïndiceerd bent en op de wachtlijst staat, al aan het werk bent in de sociale werkvoorziening of als Wsw-er begeleid werkt en u wilt inspraak hebben in de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening en meedenken over de manier waarop invulling gegeven zou moeten worden aan een Wsw-raad kunt u contact opnemen met: dhr. Jos Loock, Consulent Versterking Cliëntenpositie, Mobiel: 06-15833662, e-mail jloock@programmavcp.nl.

Ook (wettelijk) vertegenwoordigers die de belangen behartigen van mensen met een Wsw-indicatie zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden.

Dus: Denk mee over uw eigen werk en geef u op om de gemeenten te adviseren.