Vereniging Milieudefensie


Kansenkaart voor windenergie op Noordzee

25 juni 2008 - Verschillende milieuroganisaties hebben Nederlandse politici een kansenkaart voor windenergie op de Noordzee aangeboden. De kaart geeft aan waar op de Noordzee geschikte locaties zijn voor windmolenparken. Ook haakt de kaart in op de discussie over de ruimtelijke indeling van de Noordzee in het Energierapport, dat vorige week gepubliceerd werd.

De `Kansenkaart Frisse Zeewind' is ontwikkeld door verschillende natuur- en milieuorganisaties. De kaart geeft aan waar in de Noordzee goede kansen zijn voor windparken, met weinig risico's op negatieve effecten voor de natuur. Ook zijn de gebieden aangegeven waar grote risico's op negatieve effecten zijn en dus beter geen windparken gebouwd kunnen worden. Bij het samenstellen van de kaart is ook rekening gehouden met de huidige scheepvaartroutes. De kaart laat zien dat er op de Noordzee ruim voldoende geschikte locaties zijn voor windenergieparken.

De kansenkaart voor windenergie op de Noordzee wordt gesteund door Stichting de Noordzee, Stichting Natuur en Milieu, Wereld Natuurfonds, de Waddenvereniging, Duinbehoud, Greenpeace, Milieudefensie en de HIER Klimaatcampagne.
Kansenkaart (pdf, 11 Mb)

Kansenkaart2008.jpg