Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 27 arrestaties


Datum: 20-08-2008
Tijd bericht: 12:31
Plaats: Venlo

In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in de maand juli 27 personen gearresteerd. De 27 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs danwel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 1014,2 gram amfetamine, 41,9 gram marihuana, 16,3 gram heroïne en 15,8 gram cocaïne in beslag. De politie nam een bedrag van 1420 euro in beslag. Vijf personen hebben een gebiedsontzegging gekregen.

De burgemeester van Venlo heeft in de maand juli een waarschuwing tot sluiting van de woning aan de René van Chalonstraat 37 te Venlo uitgevaardigd en daarnaast een sluiting van een kelderbox gelegen aan de Haydnstraat 10 te Venlo. De coffeeshop 'Klein maar fijn', Noord Buitensingel 3 te Venlo, werd voor één maand gesloten vanwege het toelaten van minderjarigen tot de inrichting.

Dit is een persbericht van de gemeente Venlo. De gemeente Venlo neemt samen met het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord deel aan project Hektor. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid:een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.