Gemeente Eemnes

Persberichten

Oproep meedenken Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Er is door de provincie Noord-Holland en de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek een plan ontwikkeld voor verbetering van het openbaar vervoer. Eén van de onderdelen van dit plan is de ontwikkeling van een hoogwaardige openbaarvervoersverbinding (HOV) tussen Huizen en Hilversum. Dat betekent een snelle, frequente, comfortabele en herkenbare busverbinding via een vrije baan langs de westzijde van de A27. Dit vervoer biedt reizigers tussen Huizen en Hilversum een serieus alternatief voor de auto.

Inventarisatie
Inmiddels zijn er drie zogenaamde rondetafelbijeenkomsten geweest met instanties en vertegenwoordigers op het gebied van economie, bereikbaarheid, voorzieningen, leefbaarheid en natuur. De gemeente komt graag in contact met mensen die wonen langs (of in de buurt van) de A27 en die met de gemeente willen praten over het tracé. Ook anderen die vanuit hun belang bij, of interesse in een verbinding tussen Huizen en Hilversum willen meepraten, zijn van harte welkom. De bedoeling van dit gesprek is het inventariseren van meningen, suggesties en ideeën.

Planning
Na de bovengenoemde gesprekken volgt er nog een regionale bijeenkomst voor alle belangstellende inwoners van Huizen, de BEL gemeenten en Hilversum. Eind 2008 / begin 2009 volgt de bestuurlijke behandeling van het tracé in het college van burgemeester en wethouders, de raad en de provincie.

Aanmelden
Als u meer wilt weten of u wilt opgeven om mee te doen aan het gesprek, bel dan met de heer P. de Cocq, 035-7513257 of mail peter.decocq@belcombinatie.nl. Ook kunt u contact opnemen met de communicatie-adviseur van de BEL Combinatie, de heer Gert-Jan van Baal, tel. 035-7513316 of mail gert-jan.vanbaal@belcombinatie.nl.

(Gepubliceerd 20-08-2008)