Politie Gelderland-Zuid

Verschillende aanhoudingen voor huiselijk geweld

NIjmegen/Tiel, 20-08-2008 o In Nijmegen en Tiel heeft de politie dinsdagmiddag en nacht verschillende aanhoudingen verricht die te maken hadden met huiselijk geweld.

Allereerst werd in de Meijhorst in Nijmegen een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin. Daarnaast werd hij verdacht van vernieling en huisvredebreuk. De politie kreeg een melding om naar de woning van de ex-vriendin te gaan, omdat de verdachte daar zou zijn binnengedrongen. Ter plaatse bleek dat de verdachte vertrokken was. De 31-jarige vrouw uit Nijmegen verklaarde dat haar ex-vriend langs was gekomen en naar binnen wilde. Dit weigerde het slachtoffer. Hierop heeft de verdachte haar zowel verbaal als fysiek mishandeld. De man is in verzekering gesteld.

Daarnaast werd in Nijmegen een 53-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. De man kwam in beschonken toestand bij het huis van zijn ex-vriendin aan. Hij wilde haar overtuigen dat hij nog een relatie met haar wilde. De vrouw wilde daar niets van weten, waarna zij hem wegstuurde. Dit viel niet in goede aarde bij de man, waarna het uitliep op een handgemeen. De politie heeft de man in de woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tiel

In Tiel heeft een 48-jarige man zich gemeld bij het politiebureau in Tiel. Hij is aangehouden voor zware mishandeling. Al in juni deed zijn 49-jarige ex-vriendin hier aangifte van. De man is in verzekering gesteld. (15)

Laatst gewijzigd 20-08-2008 13:03 | © Regio Gelderland-Zuid |