Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Bouw tienercentrum kan beginnen

Bouw tienercentrum kan beginnen

De bouw van het tienercentrum in het Slingepark bij de skatebaan kan beginnen. De bouwvergunning is er, de aanbestedingsprocedure is achter de rug. De bouw is gegund aan bouwbedrijf Talsma uit Drachten.

Het tienercentrum is een bovenwijkse voorziening, dat betekent dat alle tieners uit Smallingerland er straks terecht kunnen. De tieners hoeven hun ruimte niet te delen met anderen zoals in een wijk- of dorpscentrum. Het is echt alleen voor hun en wordt dan ook helemaal ingericht zoals tieners dat willen. Er komen zithoekjes om te praten of tv te kijken, ruimtes voor activiteiten met aparte groepen (bijvoorbeeld een meidengroep) en voor privégesprekken met de tienerwerker.

In het totale budget voor jongerenwerk was een bedrag gereserveerd voor het tienercentrum. De allereerste raming voor de bouwkosten was wat aan de lage kant. Dat komt omdat de bouw duurder zal worden door o.a. duurzame installaties. De meerkosten daarvan hopen we weer terug te verdienen met lage energiekosten. Het college van b. en w. heeft besloten het geraamde bedrag te verhogen tot EUR 500.000.