Gemeente Breda

Hoge Vucht krijgt centrum breedtesport

Het college van burgemeester en wethouders heeft Surplus Welzijn (voorheen Vertizontaal) gevraagd om op sportboulevard De Wisselaar een centrum voor breedtesport te realiseren.

Op dit breedtesportcentrum zullen dagelijks sport- en spelactiviteiten voor jong en oud plaatsvinden. Naast een eenmalig bedrag van EUR 100.000 voor de oprichting stelt de gemeente jaarlijks een bedrag van EUR 45.000 ter beschikking voor begeleiding en coördinatie. Het is de bedoeling dat het breedtesportcentrum in de komende herfstvakantie haar deuren opent.

Het centrum voor breedtesport wordt gevestigd in en rond de huidige kantine van voetbalvereniging Barca, die wordt aangepast aan haar bredere functie. Met Barca is overeengekomen dat zij de accommodatie als kantine kan blijven gebruiken. Het project wordt na drie jaar geëvalueerd, dan wordt ook besloten of het wordt voortgezet.

Sport en maatschappij

Sport en spel staan in hoge mate in de belangstelling, omdat deze bijdragen aan het bestrijden van overgewicht en een gezonde leefstijl bevorderen. Bovendien heeft sport, vooral in teamverband, een belangrijke rol bij het verbeteren van sociale vaardigheden. Dit komt de integratie in wijk en buurt ten goede. Met breedtesport wordt ook een maatschappelijke functie ingevuld. Het nieuwe centrum zal niet alleen kinderen en jongeren, maar ook andere bewoners uit de Hoge Vucht moeten bereiken. De bedoeling is om wekelijks gemiddeld vijftien sportactiviteiten aan te bieden aan kinderen vanaf zes jaar. Bij alle activiteiten is professionele begeleiding aanwezig.

Breda, 20 augustus 2008