Nederlands Uitgeversverbond

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 20 augustus 2008

Theo Bouwman ook dit jaar voorzitter Mercur-jury

Inschrijving Mercurs 2008 van start

Evenals vorig jaar is Theo Bouwman de voorzitter van de jury voor de Mercurs, dé jaarlijkse tijdschriftenprijzen. Deze week start de inzending voor deze prijzen.

"Wie niet instuurt kan niet winnen" houdt Bouwman iedereen voor in de brochure die breed binnen de uitgeverijen van publiekstijdschriften zal worden verspreid. Hij roept alle bladenmakers, wel of geen lid van de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV), op om voor 6 oktober a.s. kandidaten in acht categorieën aan te melden. De Mercurs zullen worden uitgereikt tijdens het TijdschriftenGala dat dit jaar op maandagavond 8 december plaatsvindt.

Naast Theo Bouwman bestaat de Mercur-jury uit Christel Hendriks (Beiersdorf NV), Luis Mendo (Good Inc.), Peter Neijens (Universiteit van Amsterdam), José Rozenbroek (Volkskrant Magazine), Shula Rijxman (IdTV) en Hans Wilbrink (Lucas-Ooms Fonds).

De Mercur-categorieën waarvoor kandidaten kunnen worden voorgedragen zijn: Tijdschrift van het Jaar, Lancering van het Jaar, Hoofdredacteur van het Jaar, Artdirection van het Jaar, Crossmediaal concept van het Jaar, Tijdschriftmarketing van het Jaar, Tijdschriftcover van het Jaar en Tijdschriftreportage van het Jaar.

Voor de Mercur d'Or/LOF-prijs voor Publiekstijdschriften en de Mercurs voor 'Tijdschriftenretailer van het Jaar' en de 'Tijdschriftcampagne van het Jaar' kunnen geen kandidaten worden voorgedragen.

Alle informatie en de kandidaatstellingsformulieren staan op www.mercurs.nl.