Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 20 augustus 2008

AANGEHOUDEN NA BELEDIGEN AGENTEN
Politieagenten van district West hielden dinsdagmiddag een man aan. De 19-jarige Schiedammer viel op doordat hij met een niet kloppend kenteken over de Spangesekade reed. Rond zes uur kreeg hij hier een bekeuring voor. Hier was de jonge automobilist het niet mee eens en hij besloot de agenten verbaal te lijf te gaan met diverse levensbedreigende ziektes. Vervolgens hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSOVERTREDING
Politieagenten hielden dinsdagavond een 38-jarige Rotterdammer aan. De automobilist viel op nadat hij met hoge snelheid over de A16 richting de Brienenoord reed. Na een korte achtervolging bleek hij 200 km/h te rijden. Vervolgens is hij rond negen uur staande gehouden bij een tankstation. Zijn rijbewijs is ingenomen.

BRAND DOOR HENNEPKWEKERIJ
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In een woning aan de Prins Constatijnweg is dinsdagavond een brand uitgebroken. Rond half twaalf ontstond de brand op de zolderetage. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld. Deze waren snel aanwezig en de brandweer had de brand binnen korte tijd onder controle. Oorzaak van de brand bleek na onderzoek een hennepkwekerij met ongeveer 100 bloeiende plantjes te zijn. Deze had, drie uur na de inwerkingstelling, al vlam gevat. De eigenaren van het pand een 56-jarige man en een 49-jarige vrouw zijn als verdachte aangehouden en ingesloten in afwachting van het verhoor. De plantjes en materialen om deze te vervaardigen zijn vernietigd.

MAN GEWOND BIJ BRAND
Bij een brand in een woning aan het Dennekruid is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt. Rond half vijf brak er door nog onbekende oorzaak een brand uit in de woning. Op dat moment waren er twee broers in de woning aanwezig. Zij werden gewekt door de rookmelder. Hierdoor konden zij op tijd de woning ontvluchten. Eén van hen moest hiervoor wel door een glazen wand springen. Hij liep daarbij diverse snijwonden op.
Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig en evacueerden uit voorzorg de direct omliggende woningen. Rond vijf uur werd het sein brandmeester gegeven.
De broers van 19 en 21 werden overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

KLEUTER LICHTGEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 6-jarig meisje is dinsdagavond lichtgewond geraakt na een aanrijding. Rond kwart voor zes wilde zij met haar fiets de P.J. Troelstrastraat oversteken. Een 45-jarige Schiedamse automobilist reed op deze straat in de richting van de burgemeester van Haarenlaan en zag het meisje door nog onbekende oorzaak over het hoofd. Hierdoor kon hij haar fiets niet meer ontwijken. De jonge Schiedamse kwam ten val en gaf daarna aan last te hebben van haar voet. Zij is overgebracht naar het Vlietland Ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

MATERIALEN HENNEPKWEKERIJ VERNIETIGD
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord troffen dinsdagmiddag een buitenwerking zijnde hennepkwekerij aan. Na verschillende klachten van stankoverlast werd er een onderzoek ingesteld in een woning aan het Nieuwlandplein. Hier werd de kwekerij rond kwart voor twee 's middags ontdekt. Materialen om de hennep tot bloei te laten komen werden vernietigd.

STRAATROVER AANGEHOUDEN DOOR ALERTE BURGER
Een 39-jarige Rotterdammer heeft dinsdagochtend een straatrover aangehouden. Rond half elf wilde een 53-jarige vrouw pinnen bij een automaat aan de Kleiweg. Een 18-jarige Rotterdammer zag op dat moment kans haar portemonnee af te pakken en er vandoor te gaan. Dit zag de 39-jarige en hij zette de achtervolging in waarop hij de dader korte tijd later aan kon houden. Inmiddels was de politie gewaarschuwd. Zij brachten de verdachte naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Er wordt gekeken of hij in verband gebracht kan worden met diverse soortgelijke misdrijven.

NOOT VOOR PERS: Woensdag 27 augustus krijgt deze man een bloemetje uitgereikt door de wijkteamchef. Dit gebeurt op bureau Schiedam, Blijdorplaan 1 in Schiedam. Heeft u interesse om hierbij aanwezig te zijn dan kunt u zich aanmelden via nummer 010-2747744.

POLITIE NEEMT NEP-VUURWAPEN IN BESLAG
MIDDELHARNIS - De politie van district De Eilanden heeft maandagavond een imitatievuurwapen in beslag genomen, dat nauwelijks van echt te onderscheiden was. Na een melding dat in een auto op het Zandpad een vuurwapen zou liggen, hielden politieagenten vier minderjarige verdachten uit Sommelsdijk staande. Dit gebeurde door middel van een zogenaamde benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV). In de auto werd een automatisch machinegeweer gevonden, dat na onderzoek nep bleek te zijn. De vier inzittenden van de auto, jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau, waar hun ouders op de hoogte werden gebracht. De 18-jarige eigenaar van het nep-wapen heeft er afstand van gedaan.

DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Op de Groene Kruisweg heeft de politie van district de Eilanden dinsdagavond een dronken automobilist aangehouden. Rond zeven uur kreeg de politie de melding dat er vanuit Hellevoetsluis een auto richting Spijkenisse reed, waarvan de bestuurder mogelijk gedronken had. Op de Groene Kruisweg hielden politieagenten de 43-jarige man staande; hij bleek een alcoholpromillage van 0,95 in zijn bloed te hebben. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek daarbij te rijden met een ongeldig rijbewijs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

MAN AANGEHOUDEN MET HAKBIJL
Politiepersoneel heeft dinsdagavond een man aangehouden. Rond kwart voor tien werd gemeld dat de verdachte met een bijl verschillende personen in een horecagelegenheid aan de Prinses Margrietlaan bedreigde. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en konden de man arresteren in zijn boot aan de Emmalaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De hakbijl is in beslag genomen. Uit verhoor moet duidelijk worden wat de beweegredenen van de 44-jarige Spijkenisser zijn.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN BROMFIETS
HOOGVLIET ZUID - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben politieagenten van district Zuid een 23-jarige man aangehouden, die op een gestolen bromfiets reed. Bij metrostration Hoogvliet zagen de agenten drie bromfietsen rijden, zonder verlichting. Bij het zien van de politieauto ging het drietal ervandoor. Op de Hoogvlietsedijk reed één bromfietser zichzelf klem, waarna hij door de politieagenten werd staande gehouden. De bromfiets waarop de Rotterdammer reed bleek gestolen te zijn. Hierop werd de man aangehouden. In de tas die hij bij zich had vonden de politieagenten een kentekenplaat van een andere bromfiets, die eveneens gestolen was. Op het politiebureau is de man ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

MAN OMGEKOMEN NA MISDRIJF; VERDACHTE AANGEHOUDEN

De politie doet onderzoek naar het overlijden van een nog onbekende man. Hij is door geweld om het leven gebracht. In de nacht van dinsdag op woensdag meldde een 24-jarige Rotterdammer dat hij eerder die dag een man om het leven had gebracht in zijn woning aan de Voorde. Er werd direct een onderzoek gestart. Rond half twee trof men in de woning het levenloze lichaam van het slachtoffer aan. De Rotterdammer is hierop aangehouden en ingesloten. Op het lichaam wordt sectie verricht om de juiste doodsoorzaak vast te stellen. Ook wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffer. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster is belast met het verdere onderzoek naar de precieze omstandigheden en achtergronden van het misdrijf.

DRIE JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
LOMBARDIJEN - De politie van district Feijenoord Ridderster heeft dinsdagavond drie jongens aangehouden voor vernieling. Terwijl de agenten door de Bolnesstraat reden zagen zij het drietal tegen een auto staan. Ook zagen zij dat één van hen met een scherp voorwerp tegen de auto sloeg. Hierop zijn de jongens, van 12 en 14 jaar uit Rotterdam en van 14 jaar uit Barendrecht, aangehouden. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

VEROORZAKER ONGEVAL NEEMT DE BENEN; ALSNOG AANGEHOUDEN

FEIJENOORD RIDDERSTER - Op het Noordereiland heeft de politie een 29-jarige Rotterdammer aangehouden die, nadat hij een ongeval veroorzaakte, de benen had genomen. Dinsdagmiddag rond twee uur reed de man met zijn auto achterop een andere auto, die op de Laan op Zuid voor het verkeerslicht stond. De man die de aanrijding veroorzaakte, ging er vervolgens te voet vandoor. Hij liet hierbij zijn twee passagiers, die bij de aanrijding gewond raakte, achter. Zij werden met verwondingen aan hun been, rug, nek en borst naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelde direct in de omgeving een onderzoek naar de man in. Op het Noordereiland kon hij vervolgens alsnog aangehouden worden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van verdovende middelen.