Jongeren zoeken massaal studiegerelateerde bijbaan

20/08/2008 14:44

Laurens Simonse Groep

Het is tijd om aan het werk te gaan want de zomervakantie zit er op. Volgens de Bijbanen Monitor van BijBanen.nl, waar 5000 scholieren en studenten aan meewerkten, zoekt na de vakantie 40% van de respondenten een nieuwe bijbaan.

Een opvallend feit uit de Bijbanen Monitor is dat 25% van de scholieren en studenten die werken, wil veranderen naar een meer studiegerelateerde bijbaan. Leeftijd en opleidingsniveau spelen hierbij een belangrijke rol.

20% van alle MBO studenten, 40% van alle HBO studenten en 51% van alle WO studenten wil van bijbaan wisselen als ze meer studie gerelateerd werk vinden. 36% van alle MBO'ers, 31% van alle HBO'ers en 27% van alle WO'ers heeft momenteel al een studiegerelateerde bijbaan.

Volgens directeur Femke Rozendaal van BijBanen.nl houden jongeren zich steeds vroeger bezig met het verrijken van hun CV ter voorbereiding op hun aankomende carrière. Werkgevers kunnen inspelen op deze ontwikkeling door toekomstig talent reeds tijdens hun studie middels een bijbaan aan hun onderneming te binden.

BijBanen.nl is de vacaturesite voor parttime- en vakantiewerk voor scholieren en studenten en maakt onderdeel uit van Laurens Simonse Groep.

BijBanen.nl voert tweemaal per jaar een landelijk representatief onderzoek uit om trends in kaart te brengen. Bijbanen Monitor 2008 kende respondenten in de leeftijdscategorie van 13 t/m 26 jaar.





http://www.bijbanen.nl