Siemens

Persbericht

dinsdag 19 augustus 2008

Siemens Training start met opleiding Certified PROFINET Engineer

Siemens Training start de cursus Certified Profi net Engineer en gaat ook de examens daarvan afnemen.
Bij goed gevolg worden deelnemers de trotse bezitters van een wereldwijd erkend certificaat voor Profinet technologie. De cursus duurt drie dagen, waarvan het laatste dagdeel bestemd is voor het examen.

Profi net is het snel aan populariteit winnende op ethernet gebaseerde platform voor communicatie binnen de industriele automatisering. Docent Ben van Zijl: Op verzoek van de industrie is een certificering voor engineers die met Profi net werken in het leven geroepen.

Opleidingen voor Profinet-installateur werden al verzorgd door Procentec, omdat deze als zelfstandig leverancier merkonafhankelijk is.
In nauwe samenwerking is nu besloten dat naast Procentec ook Siemens Training deze opleiding gaat aanbieden en de certificering mag uitvoeren.

In deze cursus wordt gebruik gemaakt van "multi-vendor" systemen. Van Zijl: "Profi net is gebaseerd op open standaards en kan worden ingezet in combinatie met TCP, het meest gebruikte protocol op ethernet. Met de "realtime" verbinding kunnen gebruikers heel eenvoudig signalen en informatie uitwisselen tussen veld- en managementdomeinen."
In de cursus komt allereerst de specifieke technische kennis van Profinet aan bod. Ik laat voordelen van Profi net zien aan de hand van vergelijkingen met Profibus. Daarna ga ik in op de "grijze gebieden" voor de gebruikers. Wat zijn bijvoorbeeld de consequenties voor bekabeling, beveiliging en snelheid?

En praktische vragen, zoals: moet het onderhoud worden aangepast? In het praktijkdeel van de cursus ontdekken de deelnemers of Profinet een geschikte oplossing voor hen is. Om de werking van Profi net beter te begrijpen maken we onder meer gebruik van het programma Wire Shark. Ook leert men om zelfstandig een Profnet-applicatie te ontwerpen.

Link naar cursusdata en cursusbeschrijving
of neem contact op met 070 333 3900