Sanoma Uitgevers


Genomineerden Sanoma Woon Awards 2008 bekend

---

20.08.08

Wat is de beste woonwinkel? Het beste woonproduct? De beste wooncampagne? Op donderdag 2 oktober worden voor het vierde jaar op rij de Sanoma Woon Awards uitgereikt. Beau van Erven Dorens is aanwezig om tijdens dit feestelijke gala de felbegeerde prijzen te overhandigen. Onder de genomineerden bevinden zich grote namen als Auping, Nespresso, Ikea, Rivièra Maison en Hella Jongerius.

De Woon Awards zijn een initiatief van de woonbladen van Sanoma Uitgevers. Eens per jaar krijgen bijzondere mensen, producten en prestaties in de woonbranche de extra waardering die ze verdienen. Er zijn vijf categorieën, waarvan er vier worden beoordeeld door een vakjury. Alleen de Beste Woonwinkel is een publieksprijs. Die wordt toegekend op basis van een onderzoek onder consumenten.

De genomineerden
Genomineerd voor Beste Wooncampagne zijn: Auping, Flos, Label, Nespresso en Villa Arena. Voor Beste Woonproduct zijn genomineerd: de gebreide poefs uit het Flocks-project van Christien Meindertsma, Jar Tops van Jorre van Ast voor Royal VKB en de Polder Sofa van Hella Jongerius voor Vitra. De genomineerden voor Beste Woonprofessional zijn: Design on Stock, Jan Tichelaar van Koninklijke Tichelaar Makkum en Royal VKB. De nominaties voor Beste Woonwinkel zijn: Basic Label, Het Kabinet, Ikea, Rivièra Maison en Troubadour. Dit jaar wordt voor de derde keer een Oeuvreprijs uitgereikt.

De jurys
In de vakjury voor Beste Wooncampagne zitten de mediastrategen en
-planners Gerrit Nagel (voorzitter jury, CEO Starcom), Hans Horwitz (creatief/reclameman), Joost Schut (marketing directeur Schut reclame- & media-advies), Aad Boon (consultant Publicis retail), Marcel Groen (eigenaar M-S-G), Jac de Ruiter (creative partner Madeinhaarlem.nl), Paul Hendrix (account director Kobalt), Marc Jongsma (directeur Miele de Keuken) en Suzan Harens (media director ZenithOptimedia).

De vakjury voor Beste Woonproduct, Beste Woonprofessional en de Oeuvreprijs bestaat uit de woonprofessionals Han van der Donk (eigenaar Van der Donk Interieur Gorinchem), Menno Dieperink (creative director interior design Philips Design), Merel Kokhuis (redacteur Frame Magazine), Jaap Koster (voorzitter Centrale Branchevereniging Wonen), Kate Hume (interieurontwerper en glaskunstenaar), Joris Laarman (ontwerper), Renny Ramakers (mede-oprichter en -directeur Droog Design), Marianne van Dodewaard (freelance journalist en pers-attachee).

Initiatiefnemer Sanoma Woon Awards
De Sanoma Woon Awards zijn een initiatief van het wooncluster van Sanoma Uitgevers, uitgever van o.a. VT Wonen, 101 Woonideeën, ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, More Than Classic, Seasons, Home and Garden en Tuin&Co.