ANBO

ANBO en FNV

Ruim 500 ANBO-afdelingen stappen over op online boekhouden van Twinfield

20-08-2008

Twinfield, marktleider in online administraties, heeft een contract afgesloten met ANBO, de vereniging van en voor 50-plussers. ANBO is een belangenorganisatie die is opgedeeld in meer dan 500 lokale afdelingen. Die afdelingen werken samen in 15 gewesten, die allen actief betrokken zijn bij meer dan 190.000 leden. Vanaf begin december 2008 zullen alle afdelingen voor de verwerking van hun financiële gegevens zijn overgestapt van hun voormalig boekhoudpakket naar de internationale webdienst voor online boekhouden van Twinfield.

ANBOs besluit tot deze administratieve overstap is gedreven door de noodzaak jaarlijks een geconsolideerde jaarrekening te presenteren. Bij het aanvragen van subsidies voor ouderenprojecten is dit verplicht. Daarnaast kwam het verzoek uit de stuurgroep POL (Penningmeester OnLine) om landelijk meer inzicht in de financiën te krijgen, zodat indien nodig lokaal gerichte ondersteuning geboden kan worden. Dit najaar organiseert ANBO in samenwerking met Twinfield cursussen op locatie om alle administratief betrokkenen inzicht te geven in de uitgebreide boekhoudkundige mogelijkheden van Twinfield.

Jaap Pronk, manager bedrijfsvoering bij ANBO: Dankzij Twinfield kunnen we aan het einde van het jaar alle administraties met een druk op de knop tot één administratie omzetten, wat enorm veel tijd en energie scheelt. Omdat Twinfield een webapplicatie is, is het mogelijk om onze administratieve medewerkers online bij te staan met hun budgettaire of andere financiële vraagstukken. De ANBO bestaat dankzij de enorme inspanningen van onze vrijwilligers, vandaar dat we heel erg blij met de inzet van Twinfield om alle administratief betrokkenen zo goed mogelijk te informeren en te betrekken bij de overstap.

André Kwakernaat, mede-oprichter en directeur van Twinfield: "ANBO is een enorme organisatie met een indrukwekkend hoeveelheid boekhoudingen. De overgang van lokale boekhoudingen naar online administraties wordt zorgvuldig geregisseerd. Juist omdat ANBO voor en door vijftigplussers wordt gemanaged, is het bijzonder hoe vooruitstrevend deze vereniging is. Naast online boekhouden zullen de financiële medewerkers binnenkort tevens gaan bloggen om boekhoudkundige tips en trucs uit te wisselen. Deze organisatie is helemaal bij de tijd!

Over Twinfield International N.V.
Twinfield is een internationale webdienst voor online boekhouden, project-, uren- en onkostenregistraties, (elektronische) facturatie, rapportage, budgettering en debiteurenbeheer. Gebruikers hebben toegang tot hun online boekhouding vanaf iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip via een veilige internetverbinding. Online boekhouden van Twinfield is volledig ontwikkeld voor gebruik over internet en is beschikbaar tegen een abonnementstarief per gebruiker per maand. Voor meer informatie: www.twinfield.com

Over ANBO
ANBO is een onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor vijftigplussers in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbe­ schouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. ANBO heeft ruim 190.000 leden en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid voor vijftigplussers vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl

Bron: Twinfield, 20 augustus 2008