Gemeente Sneek


communicatie bestemmingsplan theater sneek

Zorgvuldige en uitgebreide communicatie Bestemmingsplan Theater Sneek

De gemeente Sneek is van mening dat de communicatie over het de ter inzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan Theater Westersingel zeer zorgvuldig en uitgebreid is geweest. De manier waarop de communicatie rond de ter inzagelegging heeft plaatsgevonden, is met het Buurtcomité besproken en dat kon zich in meerderheid op dat moment vinden in deze aanpak.

De gemeente herkent zich derhalve niet in het door het Buurtcomité verspreide persbericht en de wijze waarop het buurtcomité daarin de gevolgde procedure schetst.

Over de procedure en de vermeende onzorgvuldigheid wil de gemeente Sneek het volgende opmerken.
De inwerkingtreding van de nieuwe Wro per 1 juli 2008 viel in het noorden samen met de schoolvakanties. Omdat dit een ongelukkige samenloop is, is ervoor gekozen om in de gehele maand juni een informatietraject op te stellen rond de ter inzagelegging.

Begin juni publiceerde de gemeente een pagina van haar gemeentelijk voorlichtingsorgaan Uit de Marktstraat in het Sneeker Nieuwsblad met informatie over de ter inzage legging van het ontwerp bestemmingsplan Theater Westersingel.
Daarnaast is er op 17 juni een algemene inloopmiddag geweest voor belangstellenden.
Ook kon iedereen vanaf 18 juni het ontwerp bestemmingsplan informeel al inzien en zich op de hoogte stellen van de inhoud.
Tevens zijn op 3 juli in een zeer ruim gebied rondom het theater huis-aan-huis brieven bezorgd met de mededeling dat het bestemmingsplan ter inzage gelegd zou worden en hoe men kon reageren.

Verdere procedure
De procedure voor het bestemmingsplan die vanaf nu gevolgd gaat worden is als volgt.
Komende maandag (25 augustus) krijgen de indieners van de zienswijzen de mogelijkheid om hun zienswijze voor een afvaardiging van de commissie Stadsontwikkeling, Openbare werken en Milieu toe te lichten. Het betreft hier een bijeenkomst waarbij er door deze commissieleden wel vragen gesteld kunnen worden, maar waarbij er geen discussie over en weer zal plaatsvinden. Deze hoorzitting is in principe openbaar tenzij door de indieners wordt aangegeven dat zij er geen pers bij willen hebben.

De inhoudelijke beoordeling van de zienswijzen die zijn ingediend, vindt plaats in de voltallige vergadering van de commissie Stadsontwikkeling, Openbare werken en Milieu, waarna het definitieve besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan aan de voltallige gemeenteraad is.

Op de inhoud van de ingediende zienswijzen kan de gemeente in afwachting van de behandeling door commissie en raad, nu geen inhoudelijke reactie geven.