Helaas geen finale voor sergeant Gregory Sedoc

Hordeloper en sergeant Gregory Sedoc is er zojuist niet in geslaagd om een plaats in de finale te bemachtigen van de 110 meter horden. De sergeant van de Koninklijke Landmacht eindigde in de eerste halve finale als zesde met een tijd van 13,60 seconden.

Staatssecretaris Jack de Vries zei over de prestaties van sergeant Sedoc: 'Dat er twee Nederlanders in de halve finale horden staan is al fantastisch. En ik ben er trots op dat één daarvan militair is. '

Sergeant Gregory Sedoc nomineerde zich tijdens de Fanny Blankers Koen Games in mei 2007. Precies een jaar later, tijdens hetzelfde toernooi, toonde hij vormbehoud met een tijd van 13,63. Gregory moest van ver komen. Vorig jaar oktober liep hij tijdens de Militaire Wereldspelen een voetfractuur op en begin dit jaar werd hij nog geveld door een hamstringblessure. Hierdoor kon de landmachtsergeant pas laat beginnen met een gerichte trainingsopbouw.

Morgen staat collega eerste-luitenant Caimin Douglas in de startblokken voor de finale 4 x 100 meter estafette en komt ook sergeant Dennis Bekkers (taekwondo -68 kg) in actie. In totaal nemen zeven Defensie Topsporters deel aan de Olympische Spelen.

De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport! Voor meer informatie kunt u kijken op www.defensie.nl en www.defensietopsport.nl

Noot voor redacties (