Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Nieuw meubilair voor De Baarsjes

20 augustus 2008

Foto nieuwe Alphenpalen Wellicht is het al opgevallen, de nieuwe houten banken en de nieuwe fietsenrekken die je op steeds meer plekken in De Baarsjes ziet. Tot 2010 vervangt de afdeling BOR (Beheer Openbare Ruimte) per buurt het straatmeubilair in De Baarsjes. En bij grote onderhoudsprojecten wordt het meubilair uiteraard ook vervangen. Dit jaar worden in de Postjesbuurt alle fietsenrekken, banken, prullenbakken en anti-parkeerpalen vervangen.

Goed beheer

In 2007 is BOR gestart met de vervanging van het straatmeubilair, nadat de Stadsdeelraad in 2006 het (HIOR) Handboek Inrichting Openbare Ruimte vaststelde. Dit is een actualisering van het Beleidsplan Openbare Ruimte van 1996. De doelstelling van beide plannen is onveranderd gebleven: 'zorg dragen voor een zorgvuldige inrichting en beheer van de openbare ruimte, om voor alle bewoners en gebruikers een aantrekkelijke, goed functionerende omgeving te waarborgen.'

Nieuwe ontwikkelingen

Een actualisering was nodig omdat het oude beleidsplan achter liep op recente ontwikkelingen. Zo zijn er de afgelopen tien jaar in de openbare ruimte parkeermeters en ondergrondse afvalcontainers bijgekomen. Maar het HIOR houdt ook rekening met renovaties - dit geldt voor zowel de straat als voor de bebouwing. Ook zijn er andere wensen en eisen bij bewoners en ondernemers gekomen waar het stadsdeel graag mee aan de slag gaat.

Degelijk materiaal

Bij de keuze van het materiaal voor het straatmeubilair is rekening gehouden met de wensen van de gebruikers, maar ook degelijkheid en (beproefde) kwaliteit zijn natuurlijk belangrijk. Kijk voor gedetailleerde informatie over materialen voor inrichting van de openbare ruimte in het HIOR. Aan het eind van dit jaar zijn 122 prullenbakken, 102 banken, 75 palen en 196 fietsenrekken nieuw geplaatst. Geef ze door aan de beheerder openbare ruimte: stadsdeel@baarsjes.amsterdam.nl, tel. 589 2411.

Foto van nieuwe canape

Foto van nieuwe fietsenrek

Foto van nieuwe verbijzonderd fietsenrek

Foto van nieuwe papierpot