Warchild


Paalzitten voor War Child
Vanaf zondag 20 juli stonden gedurende 16 dagen langs de Venneperweg in Nieuw-Vennep vier hokjes op een paal, bestemd voor de deelnemers van het kampioenschap paalzitten. Gerard Sessink wilde met zijn deelname geld verdienen voor stichting KiKa en Martel Beekhuizen wilde zo veel mogelijk geld verdienen voor CliniClowns. Rachid zat op zijn paal voor War Child. Na één dag stapte Rick Stammes op, en na tien dagen gaf ook Gerard Sessink er de brui aan. Rachid en Martel bleven over.

Elk uur mochten de paalzitters vijf minuten uit hun hokje komen. Ze konden deze minuten ook opsparen om maximaal een half uurtje iets anders te gaan doen, zoals een douche nemen. Maar er werd soms ook geroepen "wie gooit er voor tien euro een bak water over me heen'. Dan was de douchebeurt voor mekaar en de pot voor het goede doel weer gespekt. Spelcomputers en internet mochten de twee niet aanraken, maar het lijkt er niet op dat ze zich verveeld hebben. Ze kregen regelmatig bezoek, werden vertroeteld door het café, en zijn vooral ook veel met elkaar bezig geweest. Zo gaf Rachid een paar centen aan Martel als hij twee uur zijn mond zou houden, en deden ze wedstrijdjes wie 's nachts het langst wakker kon blijven. De Bolle Olifant organiseerde bovendien regelmatig festiviteiten voor de neus van de paalzitters. Zo was er een goede-doelenbarbecue, heeft Rachid boxershorts geveild voor War Child, en heeft Martel - die in het dagelijks leven onder meer dj is - plaatjes gedraaid vanaf zijn paal.

Uiteindelijk hebben de finalisten na 16 dagen het bijltje erbij neergelegd. Op 10 augustus heeft War Child een cheque ter waarde van 700 euro in ontvangst mogen nemen. Bedankt Rachid!