Ingezonden persbericht


Persbericht

Directie
Ons kenmerk: DIV
2008.4702 IW
Rotterdam, 20 augustus
2008

Jeugdvakantieland
Ruim 3.500 bezoekers op de eerste dag

De eerste dag van Jeugdvakantieland 2008 was een groot succes! Vanochtend om 10.00 uur opende wethouder Bolsius op feestelijke wijze de deuren in Ahoy. Zeven dagen lang, van 20 t/m 28 augustus (excl. het weekend), kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar zich naar hartelust uitleven op het grootste speelplein van Rotterdam.

Na een aantal woorden van wethouder Bolsius om iedereen te verwelkomen, werden de deuren symbolisch geopend met een reuze sleutel. Door een zee van ballonnen baanden de kinderen zich vervolgens een weg naar de vijf verschillende hallen waar de activiteiten plaatsvinden.

Jeugdvakantieland staat dit jaar weer vol met meer dan 100 activiteiten, verspreidt over vijf hallen met elk hun eigen thema. Alle activiteiten worden erg goed ontvangen door de kinderen. Toppers dit jaar zijn wel de multibungy, het duiken en de verkeerstuin. Maar ook aan activiteiten als klimmen, knutselen, koken, het ontdekbos en sporten wordt enthousiast deelgenomen.

Niet alleen de kinderen maar ook de ouders zijn erg enthousiast over het evenement. Bij velen roept het de herinnering uit hun eigen jeugd op, toen zij een bezoek brachten aan Jeugdland. 'Hartstikke leuk Jeugdvakantieland!', zegt mevrouw Dijkshoorn. 'Ik kwam hier vroeger met mijn dochter en nu ben ik er met mijn kleindochter.' Ook aan de ouders en begeleiders is in Jeugdvakantieland gedacht, zij kunnen namelijk onder het genot van een kopje koffie en een krant hun benen strekken in de Parentsplace van de Rotterdampas.

Jeugdvakantieland duurt nog tot en met donderdag 28 augustus (excl. het weekend). De toegangsprijs voor kinderen is E 5,- per dag, voor ouders en begeleiders is dit E 1,- per dag. Houders van de Rotterdampas betalen slechts E 1,- per dag. Met de coupon van het Rotterdams Jeugdvakantiepaspoort betaal je als kind E 4,- Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa's van Ahoy en de Rotterdampaswinkel.

Meer informatie over Jeugdvakantieland is terug te vinden op: www.jeugdvakantieland.nl