Gemeente Nijmegen

Renovatie Vonckstraat

12/08/2008

De gemeente Nijmegen start op 20 augustus met het opknappen van de openbare ruimte in de Vonckstraat. De straat krijgt dezelfde uitstraling als de onlangs vernieuwde woningen.

De woningen in de Vonckstraat zijn onlangs, met behoud van de voorgevel, vernieuwd. De gemeente gaat nu ook de straat opknappen. Zo ontstaat er een compleet beeld, waarbij de straat dezelfde uitstraling heeft als de woningen. De gemeente pakt ook de van Lyndenstraat en de Singendonckstraat op dezelfde manier aan. Dat gebeurt in 2009, nadat de woningbouw daar klaar is.

De gemeente vervangt in de Vonckstraat het asfalt door straatstenen. Ook komen er nieuwe tegels in het trottoir, worden er bomen aan het begin en in het midden van de straat geplant en wordt de huidige riolering vervangen. Daarnaast legt de gemeente een infiltratieriool aan. Hiermee stroomt het regenwater dat op straat en op de daken valt weg in de ondergrond.

De werkzaamheden in de Vonckstraat starten op woensdag 20 augustus en duren minimaal vijf weken. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Alle panden zijn wel te voet en met de fiets bereikbaar.