Ingezonden persbericht

Jeugdvakantieland
Spectaculaire afsluiting zomervakantie Rotterdamse kinderen

Jeugdvakantieland wordt woensdag 20 augustus om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Bolsius. Het grootste speelplein van Rotterdam is van 20 t/m 28 augustus (excl. het weekend) te vinden in Ahoy Rotterdam. Jeugdvakantieland, georganiseerd door Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam, is een veelzijdig kinderevenement met sportieve, recreatieve en educatieve activiteiten gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Jeugdvakantieland biedt een breed aanbod aan activiteiten verspreid over vijf hallen, met elk een verschillend thema. De programmering bestaat onder meer uit: een simulatorenhoek, veel verschillende sporten, een meidenhonk, gaming, een verkeerstuin en optredens van Circus Rotjeknor. Ook aan de ouders is gedacht in de Rotterdampas Parentsplace.

Groenjaar
Vorig jaar had Jeugdvakantieland al het Ontdekbos, maar nu vanwege het Groenjaar staat er een hele hal in het teken van het groen. In deze groene hal kan er op speelse en avontuurlijke manier kennisgemaakt worden met de natuur en het milieu. Zo kan men er knutselen en kleuren, kruidenazijn maken, een koe melken en uiteraard ontbreekt het Ontdekbos ook niet.

In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008.

Betaalbaar
De gemeente Rotterdam vindt dat een bezoek aan Jeugdvakantieland voor iedereen betaalbaar moet zijn. De toegangsprijs voor kinderen is E 5,- per dag, voor ouders en begeleiders is dit E 1,- per dag. Houders van de Rotterdampas betalen slechts E 1,- per dag. Met de coupon van het Rotterdams Jeugdvakantiepaspoort betaal je als kind E 4,-

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa's van Ahoy en de Rotterdampaswinkel.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van Jeugdvakantieland op 20 augustus '08.
Meer informatie over Jeugdvakantieland is terug te vinden op: www.jeugdvakantieland.nl



Ingezonden persbericht