Ingezonden persbericht

Oneworld luchtvaartalliantie ondersteunt toerisme naar Peru

20 augustus 2008: de mondiaal toonaangevende luchtvaartalliantie oneworld gaat zijn gewicht in de strijd gooien in één van de grootste campagnes om het toerisme naar Peru te stimuleren ooit.

De samenwerking met PromPeru, het Peruaanse nationale toerismebureau, heeft als doel om mensen vanuit alle 150 landen die de alliantie bevliegt te stimuleren om hun vakantie te vieren in één van de meest aantrekkelijke, fascinerende en gastvrije landen van Zuid-Amerika.

Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat een luchtvaartalliantie op deze manier een samenwerking aangaat met een nationaal toerismebureau in Noord- of Zuid-Amerika. oneworld heeft vergelijkbare succesvolle activiteiten opgezet met de toerismebureaus van Japan en Boedapest.

Peru's grootste luchtvaartmaatschappij, LAN Peru, is aangesloten bij oneworld, samen met haar Zuid-Amerikaanse zustermaatschappijen LAN Ecuador en LAN Argentinië en Chili´s LAN Airlines, dat volledig lid is van de alliantie. oneworld leden American Airlines en Iberia hebben Peru ook als bestemming in hun netwerk.

Andere oneworld leden met directe vluchten naar Zuid-Amerika zijn British Airways, Japan Airlines en Qantas dat vanaf november op Buenos Aires gaat vliegen.

De oneworld leden- Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Malév Hungarian Airlines, Royal Jordanian en ongeveer vijftien andere aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden in combinatie met de partners uitstekende verbindingen naar Peru vanuit de gehele wereld.

Met elkaar vervoeren deze luchtvaartmaatschappijen 320 miljoen passagiers met ongeveer 9000 vertrekken per dag naar circa 700 bestemmingen in bijna 150 landen. Dit alles met de best mogelijke aansluitingen tussen alle vluchten die uitgevoerd worden door de oneworld leden.

oneworld is de enige alliantie met leden die gevestigd zijn in Zuid-Amerika en hun 'Visit South America pass' is de ideale manier voor reizigers om Peru en de rest van de regio te bereizen.

LAN Peru bedient dertien vliegvelden in geheel Peru. Samen met zijn mede oneworld leden verbindt het de hoofdstad Lima non-stop met Los Angeles, Mexico City, Miami en New York in Noord-Amerika, met Madrid in Europa en tien andere toegangspoorten in Zuid-Amerika inclusief Santiago, Buenos Aires, Guayaquil, Quito, Caracas en San Paulo.

Elke luchtvaartmaatschappij van oneworld zal op verschillende manieren het toerisme naar Peru steunen, het doel van het wereldwijde programma is om circa 1.5 miljoen USD aan exposure te genereren.

Sommige alliantieleden zullen speciale tarieven of frequent flyer bonus miles naar Peru aanbieden. De meeste zullen advertenties en redactionele aandacht aan Peru besteden in hun in-flight magazines, op hun websites en in hun communicatie met de leden van hun frequent flyer programma's. Andere zullen samenwerken met touroperators of medesponsor zijn van evenementen en vakbeurzen.

oneworld Vice-President Commercial Nicolas Ferri zegt:"Het promoten van Peru is een geweldige manier voor alle oneworld leden om de aandacht te vestigen op één van de allianties meest fascinerende en aantrekkelijke bestemmingen, ons leiderschap als luchtvaartalliantie in Latijns-Amerika en de grote aantrekkelijkheid en flexibiliteit van onze 'Visit South America pass'. We zijn verheugd om met PromPeru samen te werken om deze fantastische bestemming het komende jaar tot het best bezochte ooit te maken."

Directeur van de Toerisme Promotie bij PromPeru, Mara Seminario zegt:"PromPeru is erg blij met de samenwerking met de oneworld alliantie want die verbindt internationale reizigers met 's werelds beste vakantiebestemming. Afgelopen jaar heeft Peru een recordaantal bezoekers ontvangen, als gevolg van de wereldwijde promotie van Peru's prachtige cultuur, het rijke verleden, de veelzijdigheid van flora en fauna en de Peruaanse keuken. De oneworld alliantie zal zeker leiden tot een aanhoudende groei van de toeristenindustrie van Peru in de komende jaren."

De oneworld Peru promotie wordt ondersteund door twee speciale websites. Zie www.oneworld-peru.com en www.oneworld.com/promo/peru

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: de aangesloten leden American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malév Hungarian Airlines, Qantas, Royal Jordanian en twintig van hun dochtermaatschappijen. Mexicana is kandidaat-lid en sluit zich begin van 2009 aan bij de alliantie.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent flyer-miles en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld is de enige luchtvaartalliantie ter wereld met luchtvaartmaatschappijen in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië, en daarmee de enige groep met een echt wereldwijd netwerk.

De luchtvaartmaatschappijen van oneworld vliegen nu op ongeveer 700 bestemmingen in bijna 150 landen, met bijna 9.500 vluchten per dag. Deze worden uitgevoerd door een gezamenlijke vloot van zo'n 2.500 vliegtuigen, die jaarlijks 320 miljoen passagiers vervoeren en een omzet hebben van USD 90 miljard.

oneworld werd bij de meest recente World Travel Awards voor het vijfde achtereenvolgende jaar gekozen tot 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie, op basis van de stemmen van zo'n 170.000 professionals uit de reiswereld, waaronder meer dan 110.000 reisbureaus in 200 landen.