Ericsson en STMicroelectronics starten joint venture

Fusie bedrijfsonderdelen leidt tot sterke positie in halfgeleiders en platformen voor mobiele applicaties

Rijen, 20 augustus 2008 - STMicroelectronics (NYSE:STM) en Ericsson (NASDAQ:ERIC) hebben de bedrijfsonderdelen Ericsson Mobile Platforms en ST-NXP Wireless gefuseerd. De 50/50 joint venture heeft daarmee het sterkste productaanbod in halfgeleiders en platformen voor mobiele applicaties in de sector en is een belangrijke leverancier van Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG en Sharp. Binnen de joint venture zijn 8.000 mensen werkzaam met een gezamenlijke omzet van 3,6 miljard USD in 2007.

STMicroelectronics brengt zijn multimedia- en connectiviteitsoplossingen, een 2G-EDGE platform en een 3G-aanbod in. Daarnaast heeft het klantrelaties met Nokia, Samsung en Sony Ericsson. Ericsson voegt daar zijn 3G-platformen, LTE-technologie en klanten als Sony Ericsson, LG en Sharp aan toe. De joint venture is in deze vorm opgezet om op lange termijn stabiliteit te bieden. Daarnaast wil het leidend worden in onderzoek, ontwikkeling en ontwerp van producten en het creëren van hoogstaande mobiele platformen en draadloze halfgeleiders.

In een branche waar bedrijfsgrootte belangrijk is bieden de complementaire productportfolio's van de moederbedrijven synergie en schaalvoordeel. Door de strategische samenwerking tussen Ericsson Mobile Platforms en ST-NXP Wireless kunnen deze verder worden ontwikkeld en uitgebreid. De joint venture levert op dit moment oplossingen aan vier van de top vijf fabrikanten van mobiele toestellen. Deze nemen samen 80 procent van de totale productie van mobiele telefoons voor hun rekening.

Klik hier
voor het gehele Engelstalige persbericht.

Klik hier voor fotomateriaal van CEO van Ericsson, Carl-Henric Svanberg Klik hier voor fotomateriaal van CEO van STMicroelectronics, Carlo Bozotti

Over STMicroelectronics
STMicroelectronics is wereldwijd leider in het ontwikkelen en leveren van halfgeleiders voor micro-elektronische applicaties. Door een combinatie van hoogwaardige kennis, productiekracht, een sterk productportfolio en strategische samenwerkingen, heeft het bedrijf een vooraanstaande positie in System-on-Chip (SoC)-technologie. Ook spelen de producten van STMicroelectronics een sleutelrol bij de ontwikkeling van convergerende markten. STMicroelelectronics is genoteerd aan de New York Stock Exchange, Euronext Paris en de Milan Stock Exchange. In 2007 boekte STMicroelectronics netto-inkomsten van 10 miljard USD.

Ingezonden persbericht