Ingezonden persbericht

Monopoly Wereldeditie: Nederland niet op het bord

De stemmen zijn geteld!

Het begon allemaal in januari. De hele wereld was in rep en roer, want de bevolking kon zelf hun stad of dorp op het nieuwe Monopoly speelbord stemmen. Er brak een wereldwijde strijd uit. Volendam liet zijn stem horen. Nick en Simon, Jan Keizer, George Baker en de burgemeester startten een lobby voor stemmen op Volendam. Of dat gelukt is?...

Gedurende zes weken konden Monopoly fans over de hele wereld stemmen op hun favoriete stad. Er werden meer dan 5,6 miljoen stemmen geteld! Voor Nederland was Amsterdam al genomineerd als één van de kanshebbers op een plek op het speelbord. Volendam startte een grootschalige lobby naar stemmen voor een wildcard plek op het bord. Zij stond de eerste week zelfs op 1 van de genomineerden voor de wildcards! Helaas is Volendam er net niet in geslaagd om een plaats op het speelbord te claimen. Taipei en Gdynia (Polen) hebben wel een wildcard weten te bemachtigen.

De Monopoly Wereldeditie zal het allereerste Monopoly spel zijn dat over de hele wereld exact hetzelfde is. Pionnen zijn gebaseerd op kenmerken van de werelddelen. Een echte Nederlandse windmolen, een dromedaris, een Chinese draak of een koalabeer zijn enkele voorbeelden. In ieder Monopoly spel zitten willekeurig 6 pionnen. In totaal zijn er 24 verschillende pionnen! De welbekende huizen en hotels zijn vervangen door bekende gebouwen uit alle werelddelen. Je betaalt alles in het spel met de allereerste valuta die overal ter wereld gelijk is, de Monopoly Dollar.

Je speelt de Monopoly Wereldeditie volgens de bekende regels. Een leuke toevoeging is de onderhandelknop. Deze zorgt voor een sneller spel! Als een speler besluit om grond niet te kopen, dan moet de bank direct de grond per opbod verkopen aan de hoogste bieder. De bankier drukt op de onderhandelknop om het rode knipperlichtje te starten. Als je geluid hoort en het lichtje gaat sneller knipperen, moet je opschieten met de onderhandelingen. Wie het hoogste bod heeft gedaan als het lichtje uitgaat, heeft gewonnen en koopt de grond.

Welke steden hebben het speelbord gehaald?
Gdynia (Polen) Sydney (Australië)
Taipei (Taiwan) New York (USA)
Tokio (Japan) Londen (Engeland)
Barcelona (Spanje) Peking (China)
Athene (Griekenland) Hong Kong (China)
Istanbul (Turkije) Jeruzalem (Israël )
Kiev (Oekraïne) Parijs (Frankrijk)
Toronto (Canada) Belgrado (Servië)
Rome (Italië) Kaapstad (Zuid Afrika)
Sjanghai (China) Riga (Letland)
Vancouver (Canada) Montreal (Canada)

Omstickeren!
Nederland heeft het bord dus helaas niet gehaald. Toch is er nog de mogelijkheid om Volendam en/of Amsterdam op het bord te krijgen. Hasbro voegt namelijk stickers van deze steden bij iedere Monopoly Wereldeditie! En dat is nog niet alles. Er wordt ook een blanco sticker aan het spel toegevoegd, dus heb jij liever een andere stad op het bord? Schrijf je favoriete stad op de sticker en plak deze over een plaats waarvan jij vindt dat die echt niet op het bord hoort.

Vanaf 26 augustus is de Monopoly Wereldeditie verkrijgbaar bij alle speelgoed- en warenhuizen.

Consumentenadviesprijs: ¤ 34,95
Leeftijd: 8+
Verkrijgbaar bij: Speelgoed- en warenhuizen

Kijk voor meer informatie op www.monopoly.nl.