Gemeente Amersfoort
Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 20 augustus 2008

Allochtone jongeren krijgen training in emancipatie

De NVA gaat in 2008 en 2009 emancipatietrainingen voor allochtone jongeren verzorgen. Het college van B&W stelt hiervoor een subsidie van 56.500 euro beschikbaar.

Tussen een aantal jonge allochtonen en hun ouders is een cultuurkloof ontstaan. Dit leidt tot loyaliteitsconflicten en die leiden dikwijls tot verwarring en onzekerheid bij de jongeren. Dit heeft ongewenste maatschappelijke gevolgen. Het doel van de training is het op gang brengen van een bewustwordingsproces. De jongeren leren om vanuit een breed perspectief weloverwogen en zelfbewust eigen keuzes te maken. Gevolg is dat zij als sterke, mondige burgers kunnen functioneren. Dit is bevorderlijk voor hun individuele integratieproces en de positie van allochtone jongeren in het algemeen.

De NVA organiseert vier trainingen. Aan een training kunnen 12 tot 15 jongeren meedoen. Zij volgen 20 bijeenkomsten rond 5 thema's. Ter afsluiting van iedere training organiseren de jongeren een activiteit die bijdraagt aan de integratie in de Amersfoortse samenleving. Daarna biedt de NVA nog nazorg aan de jongeren.

Noot voor de redactie,