Ingezonden persbericht

Treo Pro smartphone van Palm combineert eenvoud en productiviteit in een gestroomlijnd ontwerp voor zakelijke professionals

Treo Pro voorziet mobiele werkers van Windows Mobile 6.1 en 'Palm Shortcuts'

Voorschoten, 20 augustus 2008 - Palm, Inc. (Nasdaq: PALM) kondigt vandaag de Treo(TM) Pro aan. Deze smartphone is moeiteloos te gebruiken en geschikt voor bedrijven die hun IT infrastructuur willen versimpelen en goedkoper willen maken, en voor gebruikers die in hun professionele en privéleven voortdurend op de hoogte willen blijven. Met een gestroomlijnd ontwerp en 'Palm® shortcuts' die aan Windows Mobile 6.1 Professional zijn toegevoegd is de Treo Pro een unieke combinatie van eenvoud en robuuste productiviteit. De Treo Pro is voorzien van e-mail, Wi-Fi en GPS mogelijkheden(1) en komt tegemoet aan zowel de behoeften van bedrijven als eindgebruikers. De Treo Pro, die beschikbaar zal zijn via Vodafone en O2 in Europa(2) zal ook sim-lock vrij in de Verenigde Staten, Europa en Azië beschikbaar komen.

"Bedrijven willen de controle en besparingen die Windows Mobile biedt in een innovatieve en elegante verpakking die hun gebruikers gelukkig maakt. En daar komt Palm om de hoek," zegt Ed Colligan, president en chief executive officer, Palm, Inc. "Alles van de Treo Pro, van het hardwaredesign tot de verpakking en de accessoires, geeft uitdrukking aan de elegante en eenvoudige eindgebruikerervaring die onze klanten van Palm verwachten."

De Treo Pro smartphone stelt IT managers in staat de alsmaar groeiende groep van mobiele werkers te ondersteunen met het gebruiksgemak en krachtige toepassingen die zakelijke professionals verlangen. Naast de voordelen van lagere kosten en toenemende productiviteit biedt de Treo Pro, door gebruik te maken van Windows Mobile 6.1, verbeterde beveiliging, eenvoudiger apparaatbeheer en toegang tot informatie op het bedrijfsnetwerk.

Gebruikers kunnen snel reageren op zakelijke en persoonlijke e-mail, hebben toegang tot het web, zijn volledig bij met afspraken en contacten en gebruiken onderweg Wi-Fi of GPS.(1) Treo Pro's fraaie vormgeving combineert een vlak, hoge resolutie kleurenscherm en een volledig QWERTY toetsenbord met een verwisselbare batterij die in vijf uur gesprekstijd voorziet en genoeg kracht heeft om tegemoet te komen aan de wensen van de zakelijke gebruiker: een krachtige en gemakkelijke mobiele ervaring.

Palm ervaring op Windows Mobile 6.1 Professional

De Treo Pro smartphone, gebaseerd op het populaire Windows Mobile platform, helpt bedrijfsprocessen te optimaliseren door mobiele gebruikers te voorzien van de verbeteringen van het Windows Mobile 6.1 platform waaronder:

· One-touch Wi-Fi button - Eenvoudige en snelle Wi-Fi-verbinding (802.11b/g).(1)
· Today scherm verbeteringen - Zoeken op het web direct vanaf het Today scherm.
· Beltoonschakelaar - waarmee het geluid direct kan worden uitgezet.
· Screen saver - Hiermee kunnen gebruikers, zonder het apparaat aan te zetten, in een oogopslag zien hoe laat het is, of er een gesprek gemist is of dat er een nieuw SMS of MMS bericht gearriveerd is.
· Nieuwe voicemail indicatie - De middelste knop knippert om gebruikers te laten weten dat er een voicemail op hen wacht.(3)
· Directe e-mail- en kalendertoets - snelle toegang via één enkele knop.

"Windows Mobile levert mobiele oplossingen die bedrijven helpen om te gaan met het veranderende concurrerende klimaat," zegt Andrew Lees, senior vice president van Microsoft's Mobile Communications Business. "De Treo Pro smartphone is een sterke combinatie van Palm's prominente innovaties en Windows Mobile 6.1 en biedt mensen toegang tot informatie als men onderweg is."

Lagere kosten, toenemende productiviteit

Met Treo Pro kunnen bedrijven snel en eenvoudig een veilige, goedkope en compatible infrastructuur voor de mobiele werkers inrichten. Bedrijven kunnen voordeel behalen met de geïntegreerde Palm en Windows Mobile 6.1 die voorzien is van:

· Microsoft Direct Push Technology(4) - Directe connectie met Microsoft Exchange Server 2003 SP2 of 2007 voorziet gebruikers van bijgewerkte e-mail, contacten en kalenders.
· Microsoft System Center Mobile Device Manager 2008 - Met het inzetten van Mobile Device Manager voorziet de Treo Pro in verbeterde beveiliging, eenvoudiger smartphone management en toegang tot informatie op het bedrijfsnetwerk. IT professionals kunnen gerust op grote schaal Treo Pro apparaten inzetten.
· Duizenden toepassingen beschikbaar voor Windows Mobile - Bedrijven kunnen naast e-mailfunctionaliteit hun mobiliteit vergroten en bedrijfsprocessen optimaliseren.
· Mondiale telefoon - Met high-speed UMTS/HSDPA netwerktoepassingen(5) is de Treo Pro een ideale mondiale telefoon, perfect geschikt voor bedrijven met een internationaal personeelsbestand.
· Geïntegreerde GPS - Gebruikers hebben toegang tot kaarten, routeaanwijzingen en nuttige plaatsen (POI).(1)
· Ondersteuning en training - 'Palm shortcuts' maken de Treo Pro erg eenvoudig in het gebruik. Bedrijven hoeven minder tijd te spenderen aan de training en ondersteuning van gebruikers.
· Bekende Windows ervaring - Gebruikers kunnen over het web browsen met de ingebouwde Internet Explorer Mobile. Ook kunnen gebruikers Word- en Excel documenten openen, bekijken en bewerken en PowerPoint presentaties en PDF files bekijken. Ook kunnen ZIP files op afstand worden geopend.

Prijs en beschikbaarheid
De Palm Treo Pro wordt geïmporteerd door NOW-Mobile BV, exclusief handelsagent van Palm in de Benelux. De Palm Treo Pro is vanaf
medio september 2008 verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs is Euro 499,00 incl. BTW.

De Treo Pro smartphone wordt geleverd met een internationale oplader, microUSB kabel en een stereo headset (3.5mm). Andere accessoires die exclusief voor de Treo Pro ontworpen zijn en apart verkocht worden zijn: een auto-oplader, een lederen opbergtas, een microUSB kabel (voor op reis), extra batterij, TTY audio adapter en vervangende styli.

Over Palm, Inc.

Palm, Inc. Is vooraanstaand leverancier van mobiele producten. Palm creëert instinctieve, krachtige mobiele producten die mensen in staat stelt hun mobiele leven beter te beheren. De producten van Palm voor consumenten, mobiele professionals en bedrijven zijn Palm® Treo(TM) en Centro(TM) smartphones en Palm handheld computers, alsmede software, diensten en accessoires.

Meer informatie over Palm, Inc. is beschikbaar op: http://www.palm.com.

Over NOW-Mobile BV.
NOW-Mobile BV is een handelsonderneming van mobile computing-producten en exclusief handelsagent van Palm Europe Ltd. In de Benelux. Het productportfolio van Palm voor consumenten, mobiele professionals en bedrijven van Palm bestaat o.a. uit Palm® smartphones, Palm handheld computers, software, diensten en accessoires. Meer informatie over NOW-Mobile BV is te vinden op: www.NOW-Mobile.nl

(1) Within wireless coverage area only. Wi-Fi within range of 802.11b/g Wi-Fi network. Some Wi-Fi hotspots require fee for usage. Email, web, and GPS require an account and data services at additional cost. GPS application not available from all carriers. Third-party software may be required. GPS coverage not available in all areas at all times.

(2) Treo Pro will be available from Vodafone in the UK, Ireland, Germany, Spain, Italy and the Netherlands, and from O2 in the UK and Ireland.

(3) Within wireless coverage area only. Not available by all mobile service providers.

(4) Microsoft Direct Push Technology requires Microsoft Exchange Server 2003 with SP2 or Exchange Server 2007. Additional fees and software may be needed to comply with corporate IT policy. VPN may be required.

(5) More than 860 GSM networks provide coverage in 220 regions worldwide. Within UMTS/HSDPA data coverage area only. Actual data speeds vary based on network capacity and application design. Requires data services at additional cost.

Palm, Treo and Centro are among the trademarks or registered trademarks owned by or licensed to Palm, Inc. All other brand and product names are or may be trademarks of, and are used to identify products or services of, their respective owners.



Ingezonden persbericht