Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 173

datum: woensdag 13 augustus 2008

Bouwvergunning baant weg voor nieuw Meander Medisch Centrum

De eerste paal van het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort is een belangrijke stap dichterbij. Op woensdag 20 augustus 2008 wordt de bouwvergunning (fase 1) voor de nieuwbouw officieel gepubliceerd. Volgens de planning is het ziekenhuis in 2012 gereed.

De bouwaanvraag van het ziekenhuis past binnen de door de gemeenteraad gestelde kaders. Het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort heeft dinsdag 12 augustus ook de gemeentelijke reactie op de negen zienswijzen op de artikel 19.2-procedure vastgesteld. De zienswijzen gaven geen aanleiding de plannen aan te passen en de vrijstelling van het bestemmingsplan wordt verleend. De publicatie van beide besluiten is vanwege de zomerperiode enige weken uitgesteld. Publicatie op 20 augustus biedt betrokkenen voldoende tijd om eventueel bezwaar te maken.

Bouwplan
Het bouwplan van Meander Medisch Centrum voorziet in een gebouw voor ruim 600 patiënten en 3.000 personeelsleden, dat zich kenmerkt door veel licht, zicht, ruimte, groen en sfeer. Rond het ziekenhuis ontstaat een parkachtig landschap. Meander Medisch Centrum wordt het regionale ziekenhuis voor ongeveer 300.000 mensen.

Nieuwe maatregelen
Gedurende het opstellen van het bouwplan is tot nieuwe maatregelen besloten om de geluidsoverlast voor de omgeving te beperken, waarmee deels tegemoet is gekomen aan zorgen van omwonenden. Zo worden de parkeerdekken langs de Maatweg voorzien van een gesloten gevel of borstwering. Tussen het ziekenhuis en De Schans komt een geluidwerende voorziening van 2,2 meter hoog. Eerder was al besloten dat de hoofdverkeersontsluiting direct vóór de centrale entree van het ziekenhuis wordt gesitueerd, en dat er een tweede ontsluiting komt voor ambulances, bezoekers aan de spoedeisende hulp en de bevoorrading.

Vervolg
Aan de vrijstelling van het bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning zijn diverse procedures voorafgegaan, waarbij ook omwonenden een belangrijke rol hebben vervuld. Bij de verdere uitwerking en concretisering van de plannen worden zij geïnformeerd door Meander Medisch Centrum. Meer informatie over de nieuwbouwplannen is te vinden op de website van Meander Medisch Centrum, www.meandermedischcentrum.nl.

Informatie: Herman Wiersema, woordvoerder gemeente Amersfoort, 033 469 43 63 of h.wiersema@amersfoort.nl.


---- --