Datum: 20 augustus 2008

Oegstgeest Verkeerscontrole De politie heeft dinsdag 19 augustus op de Geverstraat een verkeerscontrole gehouden waarbij achttien bekeuringen zijn uitgeschreven. Dit was twaalf keer voor het niet dragen van de autogordel, drie keer voor het niet handsfree bellen, twee keer voor het geen voorrang verlenen aan een voetganger die een zebra overstak en één keer voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs. De controle werd van 14.30 en 16.30 uur gehouden.

Alphen a/d Rijn Geprobeerd om in te breken Vermoedelijk in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus of die dinsdagochtend is er geprobeerd in te breken bij acht woningen aan de Kaninefatendreef en één woning aan de Diamantstraat. Bij ramen en deuren werden door de bewoners braaksporen ontdekt waarna de politie werd ingeschakeld. Deze is met een onderzoek begonnen.

Gouda Verdachte van poging tot inbraak aangehouden De politie heeft dinsdagavond 19 augustus een 37 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen de man zijn verdenkingen dat hij rond 21.30 uur probeerde in te breken in een juwelierswinkel aan de Lange Tiendeweg. Getuigen zagen dat een man probeerde een ruit van de winkel in te slaan. Dat lukte hem niet waarna hij er vandoor ging. Een uur later zag de politie een man op de Haastenburg die voldeed aan het signalement die de getuigen hadden doorgegeven. Na zijn aanhouding is hij ingesloten voor het verdere onderzoek in deze zaak en mogelijk andere zaken waarvoor hij in aanmerking kan komen.

----------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --