Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Reconstructie werkzaamheden Heuvelsesteeg in Overberg

De gemeente start in de eerste week van september met groot onderhoud van de Heuvelsesteeg in Overberg. De werkzaamheden duren naar verwachting twee maanden. Het fietspad en de rijbaan worden voorzien van nieuw asfalt. Bovendien wordt het fietspad verbreed en worden er verkeersremmende maatregelen voor autos op de rijbaan aangebracht. De Heuvelsesteeg blijft gedurende de werkzaamheden toegankelijk voor fietsers in beide richtingen. Autos worden omgeleid.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de slechte staat van het asfalt. Vooral fietsers ervaren de huidige staat van onderhoud als probleem. Daarnaast is het fietspad, dat in twee richtingen wordt bereden, erg smal. In de afgelopen jaren zijn verschillende gesprekken gevoerd met aanwonenden, gebruikers en de Vereniging Overbergs Belang over de wijze waarop de inrichting kan worden verbeterd. Hieruit kwam naar voren dat het noodzakelijk is het fietspad te verbreden. Bovendien werd verzocht om maatregelen te treffen die de snelheid van het autoverkeer verlagen. Binnen de beschikbare ruimte wordt aan beide aspecten optimaal invulling gegeven.

Tijdens de uitvoering treedt overlast op voor alle weggebruikers. Er is voor gekozen de weg open te houden voor fietsers omdat zij deze route dagelijks gebruiken. Voor fietsers worden voorzieningen getroffen om de doorgang te garanderen.

Omleiding
Vanuit het oogpunt van veiligheid voor de fietsers en het uitvoerend personeel is het niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden ook gemotoriseerd verkeer toegang te geven. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt aangegeven met borden.

Laatst gewijzigd: 20 augustus 2008