Ingezonden persbericht


Published: 08:15 20.08.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: W. P. Carey & Co. LLC /NYS: WPC /ISIN: US92930Y1032

WL Ross & W. P. Carey leveren 86 miljoen euro aan nieuw kapitaal aan Wagon plc

NEW YORK, NY--(Marketwire - August 20, 2008) - Beleggingsfirma WL Ross & Co. LLC en W. P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) hebben hun respectievelijke investeringsrondes in Wagon plc, de Europese leverancier voor de autoindustrie afgerond. WL Ross droeg ongeveer 47 miljoen euro aan nieuw kapitaal bij via gewone aandelen van Wagon met bijzondere rechten, en CPA(R):15 en CPA(R):17-Global, twee beursgenoteerde niet-verhandelde REIT-dochters van W. P. Carey leverden ongeveer 39 miljoen euro via een sale-leasebackconstructie betreffende de fabrieksterreinen van Wagon in Waldaschaff en Nagold in Duitsland.

"Het nieuwe kapitaal van WL Ross en W. P. Carey komt op op het ideale moment," zegt Richard Cotton, financieel directeur van Wagon. "Hiermee kunnen we onze groei-initiatieven financieren, de recentelijk afgesloten contracten met IVECO en Porsche ondersteunen, en bestaande schuldfaciliteiten terugbetalen".

Wagon, één van Europa's leidende leveranciers aan de auto-industrie, werd in 1918 gesticht als wagonreparatiebedrijf en is tegenwoordig gericht op het ontwerp, de bouw en de fabricage van carrosserieën en sluitsystemen. Onder haar klanten bevinden zich bekende namen zoals Peugeot, Renault, Daimler en Volkswagen. Wagon is genoteerd aan de aandelenbeurs in Londen (LSE: WAGN) en heeft 6.500 mensen in dienst in 22 fabrieken in 10 landen.

"Wij zijn blij een portfoliobedrijf te steunen met de steun van Wilbur Ross," zegt Jeffrey Lefleur, directeur van W. P. Carey. "Met deze afgeronde transactie hebben we de afgelopen twee maanden ongeveer 100 miljoen euro aan sale-leasebackgelden geleverd in Europa, waarmee we wederom onze positie als leidende bron van langetermijnfinanciering hebben aangegeven". W. P. Carey legde zich ook vast voor een extra 7 miljoen euro aan financiering voor de specifieke fabrieksuitbreidingsplannen van Wagon.

Bekende miljardair en investeerder Wilbur Ross ziet het belang van zijn bedrijf in Wagon stijgen van 15 procent tot meer dan 75 procent, zegt: "Wij stonden achter deze sale-leaseback met W. P. Carey, als alternatieve manier om aan kapitaal te komen en de waarde van Wagon op de lange termijn te vergroten". Uit voormalige interne afdelingen van Lear en Collins & Aikman en door de overname van Plascar uit Brazilië en MBK uit Japan, stichtte Ross ook de International Auto Components Group, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van auto-onderdelen en -systemen.

W. P. Carey & Co. LLC

W. P. Carey & Co. LLC is een leverancier van sale-leasebackfinancieringen op maat voor de lange termijn voor bedrijven wereldwijd en beheert een wereldwijd beleggingsportefeuille met een waarde van meer dan 10 miljard Amerikaanse dollar. Beursgenoteerd aan NYSE in New York (WPC) helpen W. P. Carey en de serie CPA(R) aan vermogensgenererende, niet-verhandelde REIT-dochters bedrijven en particuliere aandelenbedrijven met het vrijmaken van kapitaal uit onroerend goed. De W. P. Carey Group is 35 jaar geleden opgericht en bezit een zeer divers pakket aan onroerend goed, met ruim 850 commerciële en industriële eigendommen uit 28 branches in 14 landen. www.wpcarey.com

Personen die geïnteresseerd zijn om toekomstige updates over W. P. Carey per e-mail te ontvangen, kunnen zich aanmelden bij www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht bevat 'vooruitziende' verklaringen zoals bedoeld in de Federal Securities Laws. Een aantal factoren kan een wezenlijk verschil in het uiteindelijke resultaat, prestatie of het succes van het bedrijf veroorzaken ten opzichte van de verwachtingen. Tot die risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, de vraag en aanbod voor kantoorruimte en industriële terreinen, rentestanden, de beschikbaarheid van financieringen en andere risico's verbonden met het verkrijgen en het in eigendom hebben van onroerende zaken, waaronder het risico dat huurders geen huur betalen of dat er meer kosten zijn dan verwacht. Voor meer informatie over de factoren die van invloed kunnen zijn op de onderneming wordt verwezen naar de stukken die zijn ingediend door de onderneming bij de Amerikaanse Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen ("Securities and Exchange Commission").

CONTACT:
Kristina McMenamin
W. P. Carey & Co. LLC
212-492-8995
kmcmenamin@wpcarey.com

CONTACTEN VOOR DE PERS:
Rachel Drysdale / Markus Weik
Financial Dynamics
tel.: +44 (0)207 269 7238 / +49 (0)699 203 7113
rachel.drysdale@fd.com / m.weik@abfd.de

This announcement was distributed by Hugin.
The issuer is solely responsible for the content.

For address modifications:
Tel.: +49 (0) 341-2 24 56-30 or medialists@huginonline.com